Rabobank Groene Hart Noord logo
Tip!

Rabobank Groene Hart Noord

Rabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met onze klanten, leden en stakeholders zetten ze zich al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. In Nederland bedienen ze particuliere en zakelijke klanten, wereldwijd focussen ze op de food- en agrisector. Met altijd als uitgangspunt: samen bereiken we meer dan alleen.

De toekomst is coöperatief

Sinds de oprichting werken ze op dezelfde manier: samen, als coöperatie. En dat zullen ze blijven doen, want ook de toekomst is coöperatief. Omdat het verduurzamen van ons leven en werk dé uitdaging van deze tijd is, helpen ze overal in Nederland met het versterken en ‘vergroenen’ van onze leefomgeving.

Hun missie: Growing a better world together

Ze omarmen innovatie, groei en verduurzaming, en investeren in het samen bedenken van oplossingen waar iedereen beter van wordt; de klant, de buurt en de wereld. Ook investeren ze een deel van onze winst in de samenleving. De ene keer bij jou in de buurt, de andere keer over de grens, bijvoorbeeld door Afrikaanse boeren te helpen. Zo leer je van elkaar, versterk je elkaar en zorg je er samen voor dat we financieel gezond blijven en dat de dorpen en steden aantrekkelijk en vitaal blijven.

Uiteindelijk gaat het ze om wat er in de samenleving speelt. Hoe ze de gezamenlijke leefwereld kunnen versterken en toekomstbestendig kunnen maken. Zodat mensen de keuzes kunnen maken die voor hen belangrijk zijn, nu en in de toekomst.

Dat is waar de missie ‘Growing a better world together’ voor staat. Het verduurzamen van de manier waarop we leven en werken. Daarbij richten ze zich op drie grote wereldwijde transities: de voedseltransitie, klimaat & de energietransitie en de transitie naar een meer inclusieve samenleving.

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat koesteren ze bij de Rabobank niet alleen maar ondersteunen ze ook. Daarom geven ze als coöperatieve bank ieder jaar een deel van hun winst terug aan de samenleving. Naast kapitaal stelt de bank ook kennis, netwerk en verbindingskracht ter beschikking. Benieuwd of Rabobank iets voor jouw club, vereniging of duurzame innovatie kan betekenen? Lees hier dan verder.

De ledenraad denkt en beslist mee over het beleid van Rabobank Groene Hart Noord. De economische en maatschappelijke rol van de bank is daarbij belangrijk. De ledenraad bestaat uit ongeveer 30 leden. Zij praten namens ruim 20.000 leden regelmatig met de directie over ontwikkelingen in regio Groene Hart Noord. Lees hier welke leden aangesloten zijn bij de ledenraad van Groene Hart Noord. Kijk hier voor meer informatie over de ledenraad.

Sluit je aan bij de ledenraad van Groene Hart Noord

Meedoen, jezelf ontwikkelen en écht impact maken in de samenleving. Word jij daar blij van? Sluit je dan aan bij de ledenraad van jouw lokale Rabobank. Samen met de andere ledenraadsleden vervul jij een belangrijke, betekenisvolle rol binnen onze coöperatieve bank. Meer informatie via: Sluit je aan bij de Rabobank ledenraad & Doe mee! - Rabobank. Heb je vragen over de ledenraad? Stuur dan een e-mail naar communicatie.lh@rabobank.nl.

Is dit jouw bedrijf, maar klopt er iets niet?
Stuur een locatie in