InTeylingen

Aantal nieuwe coronabesmettingen blijft nagenoeg gelijk, aantal sterfgevallen daalt

Afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen nagenoeg gelijk gebleven, zo meldt GGD Hollands Midden. In totaal werd bij 233 inwoners corona vastgesteld. Het aantal sterfgevallen daalt wel.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Alphen lag afgelopen week op 233, dit ten opzichte van 238 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. In week 9 werden er 1 ziekenhuisopname en 4 sterfgevallen gemeld door GGD Hollands Midden, afgelopen week waren dat 2 overledenen en 1 ziekenhuisopname. Het aantal afgenomen coronatesten in de afgelopen week staat op zo’n 2.900.

‘Correcties’ op huidige maatregelen

Een week geleden kondigde demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge tijdens de persconferentie aan dat er geen ruimte was voor nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal correcties doorgevoerd op de bestaande maatregelen.

Zo is zwemlessen en afzwemmen voor kinderen tot 12 jaar vanaf 16 maart weer mogelijk, mag iedereen vanaf 27 jaar vanaf 16 maart weer buitensporten in groepen tot vier personen, en mogen winkels met een groter winkeloppervlak meer dan twee mensen tegelijkertijd ontvangen voor personal shopping.  

Tijdelijk geen vaccinaties met AstraZeneca-vaccin

Er wordt inmiddels volop gevaccineerd, ook in Alphen, maar er lijkt nu een tegenslag te zijn. Uit voorzorg stopt Nederland namelijk tijdelijk met het vaccineren met het vaccin van AstraZeneca. Dit in afwachting van aanvullend onderzoek. Het gaat om een periode van twee weken, zo’n 289.000 prikafspraken moeten worden afgezegd. Directe aanleiding voor het advies van medicijnautoriteit CBG is nieuwe informatie die dit weekend beschikbaar is gekomen.

“Het gaat om andere klachten dan het beperkte aantal meldingen van trombose na vaccinatie, waarop het CBG zich voor dit weekeinde baseerde. Het CBG geeft aan dat in totaal zes nieuwe meldingen van mogelijke bijwerkingen zijn binnengekomen uit Denemarken en Noorwegen. Het gaat om ernstige, zeldzame verschijnselen van stolselvorming (trombose) én een verlaagd aantal bloedplaatjes (trombocytopenie) bij volwassenen onder de 50 jaar. In Nederland zijn momenteel geen soortgelijke gevallen bekend”, aldus de Rijksoverheid.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.