InTeylingen

Afgelopen week minder nieuwe coronabesmettingen, wel meer ziekenhuisopnamen

GGD Hollands Midden heeft afgelopen week 520 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen aan den Rijn. Die week ervoor waren dat er 600.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is afgelopen week iets gedaald in onze gemeente. Waar GGD Hollands Midden in week 51 600 besmettingen meldde, waren dit er vorige week 520. Dit is vrijwel gelijk aan het aantal nieuwe coronabesmettingen die in week 50 gemeld werd. 

Het aantal afgenomen coronatests in de teststraat en lag een stuk lager dan de week ervoor. Er werden zo'n 1000 minder testen afgenomen. Afgelopen week zijn er 10 inwoners uit Alphen in het ziekenhuis opgenomen. Die week ervoor waren dat er 3. Helaas zijn er 4 personen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Staken planbare zorg 

Vanwege het stijgende aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen, werd afgelopen week besloten om in heel Nederland de planbare zorg te staken. Voor Alrijne Ziekenhuis betekent dit dat de poliklinische zorg, dagbehandeling, spoedzorg (inclusief oncologische zorg) en zorg voor kinderen gewoon doorgaat. Als er een afspraak niet doorgaat, belt Alrijne jou hierover. Zelf contact opnemen hoeft dus niet. 

Actuele cijfers zijn raadpleegbaar via het coronadashboard.

Hier vind je nieuws omtrent het coronavirus in Alphen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige vandaag 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok. 

Advertorial Overige vandaag 10:39

Gebarencursus in AquaRijn gaat weer van start

Vanaf woensdag 10 februari start een nieuwe gebarentaalcursus voor beginners (NGT). De cursus duurt twaalf weken en vindt plaats in Buurthuis AquaRijn van 19:30 uur tot 21:30 uur.

Overige vandaag 09:02

Sponsorpaal compenseert inzamelingsacties Alphense Voedselbank

Door alle maatregelen rondom corona heeft Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken al tien maanden geen inzamelingsacties kunnen houden in supermarkten. Daarom plaatste de Voedselbank deze week een zogeheten sponsorpaal bij Albert Heijn Konincks in Koudekerk. Andere supermarkten in Alphen volgen binnenkort.