Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

De Zegerplas is dé plek in Alphen voor verkoeling. De T-steiger, de Speelvijver en de dagcamping bieden genoeg ruimte voor ontspanning en recreatie.

Speelvijver

De Speelvijver, gelegen aan de westkant van de plas naast Wet 'n Wild, is voorzien van een strandje en een afgesloten ruimte om te zwemmen. Het strandje bij de speelvijver is veilig voor kinderen om te spelen en je vindt er een speelschip om op te klimmen en te klauteren.

Tekst loopt door onder de foto.

WhatsApp Image 2022-08-10 at 5.53.54 PM.jpeg

Goed om te weten: de Alphense Reddingsbrigade is ook aanwezig om toezicht te houden. Bij de reddingspost, gelegen naast de speelvijver bij de Zegerplas, kun je ook speciale PAW Patrol 06-polsbandjes halen voor de kids.

Voor het water bij de speelvijver geldt een negatief zwemadvies voor het hele badseizoen, maar op basis van de actuele metingen blijkt dat de zwemwaterkwaliteit gewoon op orde is. Wel geldt nu een negatief advies vanwege blauwalg. Check hier zelf de actuele metingen

Tekst loopt door onder de foto.

Strandje

T-steiger en dagcamping

Bij de t-steiger vind je ook een groot terrein om tot rust te komen: de dagcamping. De plek om te voetballen, te barbecueën of samen te komen met grotere groepen. Tip: neem een parasol mee, dan weet je zeker dat je een plekje in de schaduw hebt.

De t-steiger biedt ook een strandje en een steiger om vanaf te springen. Pas op: hier is ook blauwalg aangetroffen. Zoek je meer vertier op het water? Er zijn genoeg wateractiviteiten! Ga eens suppen op het meer. 

Tekst loopt door onder de foto.

Droogte Dagcamping


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Verkeer en vervoer vandaag 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen vandaag 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken vandaag 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Oud Alphen gisteren 16:48

Oud Alphen: De Piramide van Makkink

In 1997 werd Winkelcentrum Atlas geopend. Tijdens deze opening werd ook een kunstwerk onthuld: een piramide genaamd Zigurrat. Tot verdriet van kunstenaar Herman Makkink was de gemeente geen voorstander van het kunstwerk.

Advertorial Werken gisteren 15:32

Banen- en Informatiemarkt op Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en collega’s. In samenwerking met de Vereniging Vrienden van Archeon wordt een informatiemarkt in de Romeinse Herberg georganiseerd. Archeon zoekt jaarlijks nieuwe collega-vrijwilligers en nieuwe collega’s ter versterking voor het nieuwe seizoen. 

Overige gisteren 14:11

De Week van de Poëzie omgedoopt tot de ‘Alphense Poëzieweek’

Van 26 januari tot en met 1 februari organiseert Stichting Alphen Taal de ‘Alphense Poëzieweek’. Elke dag worden er gedichten geplaatst op de website en social mediakanalen van Stichting Alphen Taal. Deze gedichten zijn geschreven door dichters die betrokken zijn bij de stichting.