Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

De Zegerplas is dé plek in Alphen voor verkoeling. De T-steiger, de Speelvijver en de dagcamping bieden genoeg ruimte voor ontspanning en recreatie.

Speelvijver

De Speelvijver, gelegen aan de westkant van de plas naast Wet 'n Wild, is voorzien van een strandje en een afgesloten ruimte om te zwemmen. Het strandje bij de speelvijver is veilig voor kinderen om te spelen en je vindt er een speelschip om op te klimmen en te klauteren.

Tekst loopt door onder de foto.

WhatsApp Image 2022-08-10 at 5.53.54 PM.jpeg

Goed om te weten: de Alphense Reddingsbrigade is ook aanwezig om toezicht te houden. Bij de reddingspost, gelegen naast de speelvijver bij de Zegerplas, kun je ook speciale PAW Patrol 06-polsbandjes halen voor de kids.

Voor het water bij de speelvijver geldt een negatief zwemadvies voor het hele badseizoen, maar op basis van de actuele metingen blijkt dat de zwemwaterkwaliteit gewoon op orde is. Wel geldt nu een negatief advies vanwege blauwalg. Check hier zelf de actuele metingen

Tekst loopt door onder de foto.

Strandje

T-steiger en dagcamping

Bij de t-steiger vind je ook een groot terrein om tot rust te komen: de dagcamping. De plek om te voetballen, te barbecueën of samen te komen met grotere groepen. Tip: neem een parasol mee, dan weet je zeker dat je een plekje in de schaduw hebt.

De t-steiger biedt ook een strandje en een steiger om vanaf te springen. Pas op: hier is ook blauwalg aangetroffen. Zoek je meer vertier op het water? Er zijn genoeg wateractiviteiten! Ga eens suppen op het meer. 

Tekst loopt door onder de foto.

Droogte Dagcamping


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Romeinen gisteren 14:22

Romein Erik de Wagt Ridder in Orde van de Ster van Italiƫ

Alphenaar Erik de Wagt is benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van Italië in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. De voordracht én de uitreiking is gedaan door de Italiaanse ambassadeur. De Wagt zet zich al jaren in voor publieksgerichte activiteiten als Romeins herbelever in Nederland en in Italië.

Wonen en bouwen gisteren 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 13 apr. 2024 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek 13 apr. 2024 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek 13 apr. 2024 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.