Josh Walet

Alphen vanuit de lucht: de zomerse Zegerplas

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer de Zegerplas in de zomer.

De Zegerplas is dé plek in Alphen voor verkoeling. De T-steiger, de Speelvijver en de dagcamping bieden genoeg ruimte voor ontspanning en recreatie.

Speelvijver

De Speelvijver, gelegen aan de westkant van de plas naast Wet 'n Wild, is voorzien van een strandje en een afgesloten ruimte om te zwemmen. Het strandje bij de speelvijver is veilig voor kinderen om te spelen en je vindt er een speelschip om op te klimmen en te klauteren.

Tekst loopt door onder de foto.

WhatsApp Image 2022-08-10 at 5.53.54 PM.jpeg

Goed om te weten: de Alphense Reddingsbrigade is ook aanwezig om toezicht te houden. Bij de reddingspost, gelegen naast de speelvijver bij de Zegerplas, kun je ook speciale PAW Patrol 06-polsbandjes halen voor de kids.

Voor het water bij de speelvijver geldt een negatief zwemadvies voor het hele badseizoen, maar op basis van de actuele metingen blijkt dat de zwemwaterkwaliteit gewoon op orde is. Wel geldt nu een negatief advies vanwege blauwalg. Check hier zelf de actuele metingen

Tekst loopt door onder de foto.

Strandje

T-steiger en dagcamping

Bij de t-steiger vind je ook een groot terrein om tot rust te komen: de dagcamping. De plek om te voetballen, te barbecueën of samen te komen met grotere groepen. Tip: neem een parasol mee, dan weet je zeker dat je een plekje in de schaduw hebt.

De t-steiger biedt ook een strandje en een steiger om vanaf te springen. Pas op: hier is ook blauwalg aangetroffen. Zoek je meer vertier op het water? Er zijn genoeg wateractiviteiten! Ga eens suppen op het meer. 

Tekst loopt door onder de foto.

Droogte Dagcamping


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.