Alphens

Alphense Boys een half uur goed, daarna wint Be Quick

Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.

Wat jammer was en ook nog raadselachtig is, is hoe het ook in deze vijfde wedstrijd van het seizoen in korte tijd weer mis ging bij Boys 1. Op het Groningse kunstgras startte de Boys goed, zoals ook eerder dit seizoen tegen de hoger aangeslagen clubs SJC en RKAVV. Be Quick hoort eveneens in het rijtje van favorieten, al begonnen de roodgelen niet zo goed aan het seizoen en hadden ze pas drie punten.

Maar deze zaterdag werd de weg omhoog ingeslagen, al moest de thuisploeg eerst wel wakker worden geschud. De zuivere 0-1 van Jelle Hak zorgde daarvoor. Na een balverovering op het middenveld door Bas Siebert, stuurde de spits zijn collega-aanvaller met een snijdende pass alleen op keeper Robert Smit af. Hak liet hem kansloos.

Ook na die treffer hield de Boys controle over de tegenstander, al voerde die de druk wel langzaam op. Allengs moesten de verdedigers vaker aan de bak, zonder dat grote kansen ontstonden. Totdat in de 34e minuut Ken Raghoebar na een goede doorkopbal oog in oog met Boys-goalie Jochem Lensen verscheen en 1-1 maakte. En zoals in eerdere wedstrijden óók gebeurde, lag vervolgens de tweede goal ruim een minuut later in het doel. In eerste instantie keerde Lensen de inzet nog, maar in de rebound was het een koud kunstje voor Han van Dijk om ook de 2-1 binnen te tikken. Zo kantelde het duel dus in korte tijd.

Vervolgens bleek er voor Alphense Boys niet veel meer te halen. Tot de pauze lukte het goed om de schade tot 2-1 beperkt te houden. Ook in het kwartier na rust, al creëerde Be Quick daarin al enkele riante kansen. Lensen stond daarbij paraat en ook Stef van den Berg (goed ingevallen na een blessure van Luca Janszen) en Lars Verzaal hielpen een handje. Maar de 3-1 in de 60e minuut kwam dus niet bepaald uit de lucht vallen. Geertjan Lieuwes scoorde.

De thuisploeg haalde de voet toen een beetje van het gaspedaal en er kwam wat meer balans weer op het veld. Wie weet, hoopte de Boys, kon Be Quick met een aansluitingstreffer toch nog aan het wankelen worden gebracht. Met Stojan Cekic was bij de start van de tweede helft al een verse spits in het veld gekomen en ook Sami Haouam, Quinzano Boasman en Reda Moumane liepen inmiddels binnen de lijnen. Juist toen Alphense Boys een kwartier voor het einde het slotoffensief wilde beginnen, lag de 4-1 ineens in het doel. Andermaal was Lieuwes de doelpuntenmaker. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Volgende week zondag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen koploper HBS.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.