Alphens

Alphense Boys een half uur goed, daarna wint Be Quick

Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.

Wat jammer was en ook nog raadselachtig is, is hoe het ook in deze vijfde wedstrijd van het seizoen in korte tijd weer mis ging bij Boys 1. Op het Groningse kunstgras startte de Boys goed, zoals ook eerder dit seizoen tegen de hoger aangeslagen clubs SJC en RKAVV. Be Quick hoort eveneens in het rijtje van favorieten, al begonnen de roodgelen niet zo goed aan het seizoen en hadden ze pas drie punten.

Maar deze zaterdag werd de weg omhoog ingeslagen, al moest de thuisploeg eerst wel wakker worden geschud. De zuivere 0-1 van Jelle Hak zorgde daarvoor. Na een balverovering op het middenveld door Bas Siebert, stuurde de spits zijn collega-aanvaller met een snijdende pass alleen op keeper Robert Smit af. Hak liet hem kansloos.

Ook na die treffer hield de Boys controle over de tegenstander, al voerde die de druk wel langzaam op. Allengs moesten de verdedigers vaker aan de bak, zonder dat grote kansen ontstonden. Totdat in de 34e minuut Ken Raghoebar na een goede doorkopbal oog in oog met Boys-goalie Jochem Lensen verscheen en 1-1 maakte. En zoals in eerdere wedstrijden óók gebeurde, lag vervolgens de tweede goal ruim een minuut later in het doel. In eerste instantie keerde Lensen de inzet nog, maar in de rebound was het een koud kunstje voor Han van Dijk om ook de 2-1 binnen te tikken. Zo kantelde het duel dus in korte tijd.

Vervolgens bleek er voor Alphense Boys niet veel meer te halen. Tot de pauze lukte het goed om de schade tot 2-1 beperkt te houden. Ook in het kwartier na rust, al creëerde Be Quick daarin al enkele riante kansen. Lensen stond daarbij paraat en ook Stef van den Berg (goed ingevallen na een blessure van Luca Janszen) en Lars Verzaal hielpen een handje. Maar de 3-1 in de 60e minuut kwam dus niet bepaald uit de lucht vallen. Geertjan Lieuwes scoorde.

De thuisploeg haalde de voet toen een beetje van het gaspedaal en er kwam wat meer balans weer op het veld. Wie weet, hoopte de Boys, kon Be Quick met een aansluitingstreffer toch nog aan het wankelen worden gebracht. Met Stojan Cekic was bij de start van de tweede helft al een verse spits in het veld gekomen en ook Sami Haouam, Quinzano Boasman en Reda Moumane liepen inmiddels binnen de lijnen. Juist toen Alphense Boys een kwartier voor het einde het slotoffensief wilde beginnen, lag de 4-1 ineens in het doel. Andermaal was Lieuwes de doelpuntenmaker. Daarmee was de wedstrijd beslist.

Volgende week zondag gaat de competitie verder met een thuiswedstrijd tegen koploper HBS.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.