Avondklok in Alphen ingeluid met vuurwerk

Zaterdag 23 januari ging om 21:00 uur de avondklok in. In Alphen werd om klokslag 21:00 uur vuurwerk afgestoken.

Het was stil op straat. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog ging zaterdagavond de avondklok in. Toen vanwege een oorlog, nu om de strijd aan te gaan met een virus. Politie en handhavers surveilleerden op straat, zoals burgemeester Liesbeth Spies vrijdag al had aangekondigd. “Omdat het niemand kan zijn ontgaan dat de avondklok wordt ingevoerd, is er geen gewenningsperiode en wordt bij overtreding van de maatregel direct beboet.” De boete bedraagt € 95. 

Als een vorm van (stil) protest, werd er op diverse plekken in het land om 21:00 uur 's avonds vuurwerk afgestoken. Ook in Alphen was dit het geval. Voor zover bekend hebben zich hier verder geen grote problemen voorgedaan. Wel moest de brandweer 's nachts een paar keer in actie komen om buitenbrandjes te blussen, waaronder bij het station. Daar stonden fietsen in brand. Vermoedelijk gaat het om brandstichting. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:20

Aanrijding tussen fietser en taxi

Op de kruising van de Churchilllaan en de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen heeft er op woensdagmiddag 3 maart een aanrijding plaatsgevonden.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 17:13

The Center of Beauty blijft groeien

Vanaf woensdag 3 maart is de salon weer open! The Center of Beauty heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown. Zij hebben namelijk een nieuw concept gelanceerd: The Skincare Store. Daarnaast hebben ze er een tweede behandelkamer bij én start er een nieuwe schoonheidsspecialiste.

Advertorial Horeca gisteren 14:25

Vul je pan bij Van der Valk Avifauna

Een van de gasten van Van Der Valk Avifauna hebben wij mogen interviewen naar aanleiding van hun nieuwe concept. Hopelijk word je na het lezen van dit bericht net zo enthousiast als deze gast en mag Van der Valk Avifauna je snel verwelkomen bij het afhalen.