Bibliotheek Rijn en Venen / Architect: Common Affairs

Bibliotheek Alphen binnenkort tijdelijk gesloten vanwege verhuizing

Bibliotheek Alphen Centrum verhuist deze zomer naar het nieuwe gebouw aan de Aarkade 10. Daarom sluit de huidige vestiging vanaf 27 juli.

De verwachting is dat de nieuwe vestiging in de loop van september weer opent. De definitieve openingsdata en nieuwe openingstijden worden komende zomer op de website bekendgemaakt.

Meer boeken lenen

Leden kunnen vanaf 13 juli maar liefst dertig boeken tegelijk lenen in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen en kunnen vanaf deze datum tevens op vertoon van de bibliotheekpas een voucher ophalen voor een gratis ijsje in de buurt.

Daarnaast kunnen leden hun boeken extra lang lenen. De uitleentermijn is namelijk verlengd naar 17 oktober. Tot deze datum worden er geen boetes verrekend binnen alle tien de vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen.

Tijdens de sluitingsperiode kunnen leden terecht bij de andere geopende vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen en gebruik maken van het uitgebreide online aanbod. De actuele openingstijden zijn te vinden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Meer weten over de nieuwe bibliotheek? Lees dan het artikel ‘De nieuwe bibliotheek moet de ‘Huiskamer van de Stad’ worden’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 17:27

Gezonde(re) afhaalmaaltijden: zo houd je je lekker makkelijk aan je goede voornemens

Het nieuwe jaar komt vaak met veel goede voornemens. Stoppen met roken, minder drinken, meer sporten en gezonder eten. En tegenwoordig hoort ook minder vlees eten daar vaak bij, maar minder vlees eten is makkelijker gezegd dan gedaan. Bij WOODSTONE doen ze een stapje extra om dit voor jou makkelijker te maken.

Overige vandaag 15:21

Museumpark Archeon is gesloten, maar de werkzaamheden gaan gewoon door

Vanwege de coronamaatregelen is museumpark Archeon momenteel gesloten, maar dit betekent niet dat er niks gedaan wordt in het museumpark. Archeon is namelijk volop bezig met werkzaamheden, zoals het onderhoud en behoud van hun archeologische voorwerpen en reconstructies.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Alphense Dionne is demonstrant, geen relschopper: “Vernielingen aanrichten gaat aan de boodschap voorbij”

Tijdens de avondklokrellen werden relschoppers hard aangepakt door de Mobiele Eenheid (ME). Maar in hun midden waren ook demonstranten die juist een vreedzaam protest willen. Op Facebook roept de Alphense Dionne Severijn mededemonstranten daarom op om tijdens komende demonstraties te gaan zitten, zodat de ME onderscheid kan maken tussen demonstranten en relschoppers.

Advertorial Onderwijs vandaag 13:14

Leer het Scala College kennen met de online Scala Kennisquiz

Deze week heeft het Scala College al vele basisschoolleerlingen online mogen ontvangen. Via webinars en meet & greets hebben zij kennis kunnen maken met de school. Als afsluiting organiseren ze vrijdag 29 januari een leuke Scala Kennisquiz!

Alphense Zendmast vandaag 12:25

Alle lampen van de Alphense zendmast doen het weer

Het hield veel Alphenaren afgelopen periode nogal bezig, de ene lamp van de Alphense zendmast die defect was. Maar goed nieuws: de lamp is weer gemaakt, dus de zendmast schijnt weer als nieuw.