Bibliotheek Rijn en Venen / Architect: Common Affairs

Bibliotheek Alphen binnenkort tijdelijk gesloten vanwege verhuizing

Bibliotheek Alphen Centrum verhuist deze zomer naar het nieuwe gebouw aan de Aarkade 10. Daarom sluit de huidige vestiging vanaf 27 juli.

De verwachting is dat de nieuwe vestiging in de loop van september weer opent. De definitieve openingsdata en nieuwe openingstijden worden komende zomer op de website bekendgemaakt.

Meer boeken lenen

Leden kunnen vanaf 13 juli maar liefst dertig boeken tegelijk lenen in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen en kunnen vanaf deze datum tevens op vertoon van de bibliotheekpas een voucher ophalen voor een gratis ijsje in de buurt.

Daarnaast kunnen leden hun boeken extra lang lenen. De uitleentermijn is namelijk verlengd naar 17 oktober. Tot deze datum worden er geen boetes verrekend binnen alle tien de vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen.

Tijdens de sluitingsperiode kunnen leden terecht bij de andere geopende vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen en gebruik maken van het uitgebreide online aanbod. De actuele openingstijden zijn te vinden op www.bibliotheekrijnenvenen.nl.

Meer weten over de nieuwe bibliotheek? Lees dan het artikel ‘De nieuwe bibliotheek moet de ‘Huiskamer van de Stad’ worden’.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 17:44

Dronken horecagast misdraagt zich en krijgt flinke boete

Het aantal bezoekers dat aanwezig is bij horecagelegenheden is een stuk lager dan normaal in de weekenden door de coronacrisis. Daarnaast zijn veel horecagelegenheden slechts beperkt open. Toch weet niet iedereen zich te gedragen.

Overige vandaag 17:12

Picnic start op 22 juli met bezorgen in Alphen

Alphenaren hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland, maar vanaf woensdag 22 juli is het zo ver. Dan start websuper Picnic met bezorgen in Alphen aan den Rijn.

Gezondheid en welzijn vandaag 15:31

Op deze plekken in Alphen is een tekort aan AED’s

Nederland heeft over het algemeen een dekkend AED-netwerk. Hiermee is de kans groot dat als je in Nederland een hartstilstand krijgt, er binnen 500 meter aan AED te vinden is. Maar op 1775 plekken in Nederland is dat niet het geval, waaronder ook op een aantal plekken in Alphen.