Josh Walet

Brief één dag te laat verstuurd, vergunning Staalweg van rechtswege verleend

Een gevalletje ‘oeps, foutje’ bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Het besluit om de termijn voor de vergunning voor het bouwen van bedrijfspanden aan de Staalweg met zes weken te verlengen is één dag te laat verzonden, waardoor er een omgevingsvergunning van rechtswege is ontstaan.

Aan de Staalweg wordt een bedrijventerrein voor kleine en middelgrote bedrijven gerealiseerd. Het gaat om het terrein waar voorheen betonfabriek Bosbeton stond. Adriaan van Erk Ontwikkeling richt het terrein in, waarvan eind vorig jaar al het nodige zichtbaar was. De kavels worden uitgegeven aan geïnteresseerde bedrijven die er vervolgens een bedrijfsgebouw realiseren.

Brief te laat verzonden

Diverse vergunningen en initiatieven zijn inmiddels aangevraagd, waarvan enkele ook al zijn verleend. Eén van de vergunningen is echter van rechtswege ontstaan. De termijn waarbinnen het college van burgemeester en wethouders een beslissing op de aanvraag had moeten nemen, is verlopen: de brief waarin stond dat de termijn voor het besluit met zes weken verlengd zou worden, werd één dag te laat verzonden.

Bouwhoogte wordt overschreden

Dat de vergunning nu vanwege rechtswege is verleend, betekent dat de bouwhoogte van één van de gebouwen met circa 3 meter wordt overschreden, meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. “Hierdoor kan een vermindering van windopvang en uitzicht optreden voor de Vrouwgeestmolen. De vermindering van windopvang kan effect hebben op het functioneren van de molen.”

‘Menselijke fout’

Het college spreekt van een ‘menselijke fout’, waarvoor ook excuses worden aangeboden. “Er worden jaarlijks ruim 1.200 vergunningsplichtige activiteiten aangevraagd en er wordt strak gestuurd op de opschortingen c.q. verleningen. Helaas is in dit geval de brief een dag te laat verstuurd.” Om te voorkomen dat zoiets niet nog een keer kan gebeuren, worden aanvragen en initiatieven die betrekking hebben op dit perceel voortaan vanuit één team/persoon gecoördineerd. “Deze persoon is aanspreekpunt zowel intern als extern, coördineert de aanvragen en bewaakt de termijnen.”

Hoe nu verder? “De vergunning van rechtswege staat momenteel open voor bezwaar. Deze termijn wordt door het college afgewacht. Afhankelijk van de eventuele bezwaren wordt een nieuw besluit genomen dan wel de vergunning ingetrokken.” Ook is advies gevraagd aan een onafhankelijk bureau om in kaart te brengen wat de exacte aantasting is door de van rechtswege verleende vergunning op de molen.

Hieronder een impressie van de bedrijfsunits die op het bedrijventerrein komen te staan.

bedrijventerrein-staalweg.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken vandaag 16:53

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 12

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Vrijwilliger vandaag 15:24

Word jij vrijwilliger bij de dierenambulance? “Het is leuk, leerzaam én zinvol!”

Van gewonde egels en uit het nest gevallen jonge vogels tot aan verdwaalde huiskatten en ernstig verzwakte zwanen – als vrijwilliger bij Dierenambulance Alphen aan den Rijn kom je van alles tegen. Het werk is zeker niet altijd even makkelijk, maar aan positiviteit is nooit gebrek. En dat komt vooral door de waardering en voldoening die alle vrijwilligers ervaren.

Milieu en duurzaamheid vandaag 14:01

Geen grap: vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Lege blikjes van bijvoorbeeld bier of cola is een veel voorkomende vorm van zwerfafval. Daarom zal vanaf 1 april statiegeld worden ingevoerd op blikjes. Eerder werd dit al gedaan met kleine plasticflesjes. Waar je je lege blikjes vanaf 1 april kan inleveren lees je hier.

Advertorial Horeca vandaag 09:27

Tot en met april voordelig smullen van de beste Argentijnse spareribs bij El Caballo

Argentijns vlees dat écht uit Argentinië komt, en dan ook nog eens van de beste kwaliteit. Dat krijg je bij Argentijns restaurant El Caballo. Heb jij al trek in spareribs? Dan heeft het restaurant goed nieuws. Vanaf maandag 27 maart tot en met eind april eet je hun Argentijnse spareribs voor een nóg betere prijs.