De Vos Danscentrum

In pyjama de dansvloer op bij De Vos Danscentrum

Om 04:00 uur ging de wekker. Opstaan. Opfrissen. Aankleden. Om 04:15 werden de warmtepompen in de danszaal aangezet en werden de spullen ter voorbereiding van het ontbijt klaargezet. En jawel, om klokslag 05:00 uur staan de eerste danslustigen met coronatoegangsbewijs in pyjama voor de deur. Zo zag zondag 12 december eruit bij De Vos Danscentrum.

Het idee was gauw geboren, toen enkele weken geleden de avondlockdown werd afgekondigd: “Als we dan niet om 19:30 uur ’s avonds onze cursisten mogen laten dansen, dan doen we dat toch om 05:00 uur in de ochtend, want dan mag het wel”, legt Ronald de Vos uit. Waar het ene paar zei: “Bekijk het maar, dan draai ik me nog een keer om”, riep het andere paar onmiddellijk “Count us in, we zijn er!”

Dansen in pyjama

“Wie had dat ooit gedacht, want de werktijden van dansleraren lagen decennia lang geconcentreerd in de avonduren." Zondag brak De Vos Danscentrum op dringend verzoek van de regering voor één keer met die traditie. Het plezier was er niet minder om, het ontbijtje na afloop werd zeer gewaardeerd, toch moesten ze maar geen gewoonte maken van deze ‘wake up and dance’ tijdstippen.

Het idee leek meer danslustigen erg gaaf en zo kon het zijn dat afgelopen zondag om klokslag 05:00 uur een tiental enthousiaste paren met coronatoegangsbewijs in de hand zich meldden bij De Vos Danscentrum. De Ter Aarders Guido en Marianne Kleijn en Andy en Brenda Otto hadden zelfs hun pyjama nog aangehouden om geheel passend bij het bijzondere tijdstip aan deze Early Birds danstraining deel te nemen.

‘Vroege openingstijden helpen niet’

Voor de vierde keer tijdens de coronacrisis liggen 85% van de activiteiten in het Alphense danscentrum stil. “Het lijkt alsof je als ondernemer blij moet zijn met het gegeven dat je overdag nog wat mag doen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor ons, maar ook voor al die andere, veelal kleine zelfstandige ondernemers in de horeca, sport, cultuur en evenementensector”, zegt Ronald.

“Maar dat zijn we natuurlijk helemaal niet. Als het grootste gedeelte van de activiteiten en daarmee het grootste gedeelte van de verdiensten in de avonduren plaats vinden, dan heb je niets aan een openstelling overdag wanneer mensen moeten werken, studeren of gewoon naar school moeten en al helemaal niet aan een openingstijd van 05:00 tot 07:00 uur in de ochtend.”

Ludiek protest

Mieke de Vos vindt daarom dat de Early Birds Rise and Shine danstraining vooral gezien moet worden als een ludiek protest tegen de huidige maatregelen die, zoals het zich laat aanzien, nog wel even voortgezet gaan worden. “Dansles is één van die vormen van bewegen die aantoonbaar bevorderend voor de gezondheid is en daarmee een bijdrage levert aan de oplossing van de coronacrisis. Door nu voor de zoveelste keer een knip te zetten in onze cursussen is dat ronduit bedreigend voor het dansplezier van velen én de continuïteit van onze activiteiten.”

De tien dansparen die extra vroeg uit de veren waren gekomen om de dansschoenen aan te doen en zich uit te leven op de dansvloer, konden na afloop in ieder geval blij gemaakt worden met een welverdiend ontbijtje en konden na afloop vaststellen dat ze in ieder geval in het donker naar huis konden, daardoor leek het toch nog een beetje normaal…

pyjama-dansvloer-de-vos-danscentrum2.jpg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.