Kinderburgemeester 26 jun. 2023 10:22

Zes finalisten Kinderburgemeester 2023 bekend

Elk jaar kiest de Gemeente Alphen aan den Rijn een nieuwe kinderburgemeester uit. Woensdag 28 juni zal de nieuwe kinderburgemeester gekozen worden. De zes finalisten zijn inmiddels bekend.

Kinderburgemeester 19 jan. 2023 17:28

Natuur, Wonen en Vervoer centraal in eerste Provinciaal Kinderakkoord

Een verbod op de verkoop van dieselauto’s, meer betaalbare woningen, een prijs voor de beste afvalverzamelaar en meer flats in Zuid-Holland. Het is slechts een greep uit de aanbevelingen die de kinderburgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten doen aan het provinciaal bestuur van de provincie.

Kinderburgemeester 16 jan. 2023 11:04

Zuid-Hollandse kinderburgemeesters tekenen eerste Kinder Provincie Akkoord

Kinderen hebben geen stemrecht, maar ook zij hebben ideeën en gedachten over hun toekomst en de provincie waarin ze wonen. Daarom zal de Alphense kinderburgemeester Maud, samen 16 andere Zuid-Hollandse Kinderburgemeesters, voor één dag het Provinciehuis van Zuid-Holland overnemen.

Kinderburgemeester 30 sep. 2022 11:23

Kinderburgemeester in gesprek met Ombudsman over pesten

Deze week is de week tegen pesten. Woensdag 28 september was gemeente Alphen aan den Rijn met een delegatie aanwezig in Den Haag om in gesprek te gaan met de Ombudsman, Margrite Kalverboer. Onder meer de kinderburgemeester en de schoolagent waren bij het gesprek.

Kinderburgemeester 30 jun. 2022 13:42

Lied met videoclip ‘Praat erover’ om pesten tegen te gaan

Elk jaar krijgt de Alphense kinderraad een budget van € 10.000. De kinderraad heeft het budget dit jaar besteed aan een campagne om pesten in Alphen aan den Rijn tegen te gaan. Het lied ‘Praat erover’ is nu officieel gelanceerd, met een videoclip.

Kinderburgemeester 30 jun. 2022 09:01

En de nieuwe kinderburgemeester is… Maud (11)

Een spannende woensdagmiddag op het gemeentehuis voor zes kinderen uit groep 7. Zij gingen de strijd met elkaar aan om de nieuwe kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn te worden. Maud (11) werd door de speciale jury benoemd tot nieuwe kinderburgemeester.

Kinderburgemeester 23 mei 2022 14:25

Zoektocht naar de nieuwe kinderburgemeester is van start gegaan

Wie gaat Safae Ahannay opvolgen als kinderburgemeester? Dat moet in de komende weken duidelijk worden. Maandagochtend trapte burgemeester Liesbeth Spies deze zoektocht af bij basisschool Het Mozaïek in Alphen aan den Rijn.

Kinderburgemeester 10 feb. 2022 11:31

Kinderraad gaat budget van € 10.000 besteden aan het stoppen van pesten

Onlangs kwam de kinderraad bij elkaar om te vergaderen. Tijdens de vergadering hebben de kinderwethouders hun ideeën gepresenteerd over de onderwerpen waar zij hun budget van € 10.000 aan willen besteden. De keuze is gevallen op het idee van kinderwethouder Beau.

Kinderburgemeester 20 nov. 2021 12:54

Internationale Dag voor de Rechten van het Kind: "Laat van je horen!"

Gemeente Alphen aan den Rijn blijft aandacht geven aan de stem van kinderen en jongeren. Niet alleen op de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, maar het hele jaar door. Kinder- en jeugdparticipatie is een belangrijk onderwerp in de gemeente. "Door met kinderen en jongeren in gesprek te gaan toetsen we continu wat zij nodig hebben om gezond en veilig op te groeien en hun talenten te ontwikkelen."

Kinderburgemeester 18 jun. 2021 10:45

47 aanmeldingen voor de nieuwe kinderburgemeester van Alphen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft maar liefst 47 aanmeldingen ontvangen van kinderen uit groep 7 die kinderburgemeester willen worden. Op woensdag 30 juni worden er van de zes finalisten een kinderburgemeester gekozen. De vijf anderen worden automatisch kinderwethouder.

Kinderburgemeester 20 nov. 2020 18:13

Eén jaar kinderen aan het woord in Alphen aan den Rijn

Het is vandaag precies één jaar geleden dat kinderburgemeester Elmehdi, de kinderwethouders en de kinderraad van gemeente Alphen aan den Rijn werden benoemd. Een jaar waarin er veel is gebeurd. Van de nieuwjaarsreceptie en de kinderraadsvergaderingen tot Alphens Got Talent.

Kinderburgemeester 28 okt. 2019 12:09

Campagne kinderburgemeester van start gegaan

Op maandagochtend 28 oktober is de campagne voor de eerste kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn van start gegaan. De komende weken zal de kinderburgemeesterbus bij verschillende scholen uit Alphen aan den Rijn langsgaan.