Middelbare scholen nemen maatregelen tegen coronavirus

Hogescholen en universiteiten sluiten voorlopig hun deuren, maar basisscholen en middelbare scholen moeten openblijven. In Alphen nemen de middelbare scholen daarom maatregelen. Het Scala College gaat hierin een stapje verder dan de andere scholen.

Middelbare scholen hebben in een brief aan ouder(s) en verzorger(s) laten weten welke maatregelen zij nemen naar aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte op donderdag 12 maart.

Wellant College

Het Wellant College heeft buitenlands excursies afgeblazen. Ook binnenlandse excursies met meer dan 100 personen worden afgelast, wat ook geldt voor Open Dagen. Binnenlandse excursies naar Noord-Brabant gaan allemaal niet door. Medewerkers op de kantoren zullen zoveel mogelijk thuis werken. Ondersteunende medewerkers mogen ook thuiswerken, mits hun werkzaamheden dit toelaten.

Scala College

Het Scala College gaat een stapje verder dan de andere middelbare scholen. In de ochtend mogen leerlingen bij binnenkomst gelijk door naar de lokalen. Normaal waren leerlingen tijdens de pauzes toegewezen op specifieke locaties, maar leerlingen mogen nu door heel de school pauzeren, met uitzondering van de lokalen. Ook worden extra afvalbakken geplaatst en zal er extra worden gesurveilleerd.

Roostermakers gaan kijken naar de mogelijkheden om het rooster zoveel mogelijk te spreiden. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om te werken met een vast lokaal per klas om contact tijdens de leswisselingen te vermijden/terug te brengen. De buitenlandse reizen die op de planning staan worden voor alsnog niet afgelast. Twee weken voor het vertrek wordt besloten of deze reizen doorgaan.

Groene Hart Scholen en Ashram College

Het Ashram College en de scholen die behoren tot Groene Hart Scholen nemen maatregelen met betrekking tot hygiëne. “Binnen onze scholen zijn de hygiëneregels aangescherpt. In overleg met de schoonmaakdienst vinden op alle locaties extra controles plaats op de reinheid van toiletten en sanitaire ruimten.” Het Ashram kijkt naar mogelijke roosterwijzigingen.

Coronavirus in Alphen

In de gemeente Alphen zijn er in totaal vier besmettingen, waarvan drie in Alphen en één in Boskoop. Op maandag 2 maart werd de eerste besmetting van het coronavirus in Alphen vastgesteld. Het 5-jarige kindje is inmiddels genezen verklaard. Op woensdag 11 maart werd opnieuw een besmetting gemeld bij een 60-jarige man uit Alphen en op vrijdag 13 maart bevestigde de GGD dat een 52-jarige man uit Alphen ook het coronavirus heeft.

De aangescherpte maatregelen hebben ook gevolgen voor Alphen. Amateurwedstrijden zijn afgelast, bioscopen sluiten of beperken het aantal bezoekers, uitgaansgelegenheden nemen maatregelen, evenementen worden afgelast en ook het Alrijne Ziekenhuis en de Alphense zwembaden nemen maatregelen om het aantal bezoekers te beperken. Museumpark Archeon sluit voorlopig de deuren.

Kijk hier voor alle gevolgen voor Alphen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.