Alphens.nl

ProRail moet wachten op aannemer om spoorverzakking te verhelpen

Eerder deze week reden er minder treinen per uur tussen Alphen en Gouda in verband met een spoorverzakking. ProRail heeft tijdelijke maatregelen genomen, waardoor de R-Net sprinters weer vier keer per uur kunnen rijden. De treinen rijden wel met aangepaste snelheid.

Op dinsdag 14 januari constateerde een meettrein van ProRail een verzakking tussen station Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk. Hierdoor reden er tot en met woensdag 15 januari maar twee treinen per uur op het traject Alphen-Gouda in plaats van vier.

Maatregelen
In de nacht van woensdag op donderdag heeft ProRail werkzaamheden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de treinen op donderdag 16 januari weer vier keer in het uur kunnen rijden. “Als tijdelijke maatregel mag er maximaal 60 kilometer per uur worden gereden op deze plek”, laat ProRail weten. Vannacht zijn er borden langs het spoor geplaatst om machinisten hierover aanwijzingen te geven.

Deze oplossing is tijdelijk. Voor de langere termijn moet ProRail nog een oplossing vinden. “ProRail maakt een plan om de verzakking zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kan enkele weken duren. De locatie van de verzakking is in dit geval lastig, omdat deze tussen een station en een brug in ligt. Om de verzakking te verhelpen, moeten we aanpassingen doen aan een perron of aan de brug.” Zodra duidelijk is wanneer de aannemer aan het werk gaat en wat dit voor omgeving en reizigers gaat betekenen, zal dit door ProRail bekend worden gemaakt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:18

Woonforte waarschuwt voor phishingmail

Momenteel is er een phishingmail in omloop, zo waarschuwt Woonforte. De mail waarin WoningNet Holland-Rijnland meldt dat jouw inschrijving is verlopen en dat je moet betalen, klopt niet. WoningNet bestaat namelijk niet meer.

Overige vandaag 14:31

Een coronaproof roulatieprogramma op Burendag in De Veenweiden

Op zaterdag 26 september was het Burendag. Hoe vier je dat als Bezoekerscentrum in natuurgebied Zegersloot? Wie zijn dan je buren? Daar wisten Bezoekerscentrum De Veenweiden en Natuurvereniging IVN Alphen wel antwoord op. 

Advertorial Winkels vandaag 13:45

Dutch Dream Slaapcomfort specialisten nu ook in Alphen!

Heerlijk slapen en fris weer wakker worden, daar droomt toch iedereen van? Een juiste slaapcombinatie is de eerste stap naar comfortabel slapen. Om die juiste combinatie te vinden, heb je een deskundig advies nodig. Vanaf nu kun je in Alphen terecht bij Dutch Dream Slaapcomfort aan de Euromarkt. Ook als je nek-, rugklachten of andere gezondheidsproblemen hebt, kun je terecht. Dutch Dream biedt meer dan slaapcomfort aan iedereen.