Alphens.nl

ProRail moet wachten op aannemer om spoorverzakking te verhelpen

Eerder deze week reden er minder treinen per uur tussen Alphen en Gouda in verband met een spoorverzakking. ProRail heeft tijdelijke maatregelen genomen, waardoor de R-Net sprinters weer vier keer per uur kunnen rijden. De treinen rijden wel met aangepaste snelheid.

Op dinsdag 14 januari constateerde een meettrein van ProRail een verzakking tussen station Boskoop en Boskoop-Snijdelwijk. Hierdoor reden er tot en met woensdag 15 januari maar twee treinen per uur op het traject Alphen-Gouda in plaats van vier.

Maatregelen
In de nacht van woensdag op donderdag heeft ProRail werkzaamheden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de treinen op donderdag 16 januari weer vier keer in het uur kunnen rijden. “Als tijdelijke maatregel mag er maximaal 60 kilometer per uur worden gereden op deze plek”, laat ProRail weten. Vannacht zijn er borden langs het spoor geplaatst om machinisten hierover aanwijzingen te geven.

Deze oplossing is tijdelijk. Voor de langere termijn moet ProRail nog een oplossing vinden. “ProRail maakt een plan om de verzakking zo snel mogelijk te verhelpen. Dit kan enkele weken duren. De locatie van de verzakking is in dit geval lastig, omdat deze tussen een station en een brug in ligt. Om de verzakking te verhelpen, moeten we aanpassingen doen aan een perron of aan de brug.” Zodra duidelijk is wanneer de aannemer aan het werk gaat en wat dit voor omgeving en reizigers gaat betekenen, zal dit door ProRail bekend worden gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:11

Ank de Groot treedt af als voorzitter van Alphia

Ank de Groot heeft besloten niet langer voorzitter te willen zijn van voetbalvereniging Alphia. Dit meldt zij op de website van Alphia op zaterdag 25 januari. De Groot ligt al langer onder vuur bij een groep leden van Alphia.

Calamiteiten gisteren 11:43

41-jarige bestuurder veroorzaakt meerdere gevaarlijke situaties

Op zaterdagavond 25 januari veroorzaakte een 41-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats meerdere gevaarlijke situaties. Uiteindelijk werd hij door meerdere politieauto’s klemgereden op de N207 bij Alphen aan den Rijn. De politie laat weten dat de man onder andere verantwoordelijk is voor spookrijden.

Advertorial Toneel gisteren 11:19

Theatergezelschap Fada speelt Change in Parkvilla

Fada theater is een professioneel theatergezelschap dat bestaat uit Syrische vluchtelingen. Oorspronkelijk bestond de groep uit acteurs, die elkaar in 2015 in de noodopvang van Alphen aan den Rijn hadden ontmoet. Inmiddels is de samenstelling van de groep veranderd.

Calamiteiten gisteren 01:51

Achtervolging geëindigd op de N207

Op zaterdagavond is er een achtervolging geëindigd op de N207 bij Alphen aan den Rijn. Een voertuig werd door meerdere politie auto’s klem gereden op de Ring-Oost.

Winkels 25 jan. 2020 19:18

Toko Ming Jen viert overname met afscheidsfeest

Toko Ming Jen heeft vanaf zondag 1 maart andere eigenaren. Een nieuw ondernemersstel gaat de Aziatische supermarkt overnemen. Daarom gaf Toko Ming Jen op zaterdagmiddag 25 januari een afscheidsfeest.