Josh Walet

Vanaf vrijdag weer Koningsdagkermis in het Europark

Vorig jaar stond de Koningsdagkermis voor de eerste keer in het Europapark in Kerk en Zanen. Omdat dit volgens de gemeente een geschikte locatie is zal de kermis dit jaar opnieuw plaatsvinden in het Europapark. Deze zal vrijdag 21 april beginnen.

In januari werd bekendgemaakt dat de kermis op Koningsdag definitief in het Europapark plaats zal vinden. "De locatie is heel geschikt, want in de omgeving wonen veel gezinnen met kinderen", zegt burgemeester Liesbeth Spies. "Het Europapark bevalt goed, er waren ook relatief weinig klachten." De klachten die de gemeente toen kreeg gingen over de plaatsing van een aantal grote attracties.

Niet iedereen is het echter eens met de nieuwe locatie. Zo vinden bewoners dat een kermis als deze in het Alphense centrum hoort, niet in een woonwijk. “Verhuis ik richting centrum voor de reuring, komt de reuring niet meer terug.” Ook menig bewoner van Kerk en Zanen is niet blij met het Europapark als locatie voor de Koningsdagkermis. “Om te janken”, schrijft een bewoner op Facebook. “Houd het in het Europapark en niet op de straat voor de appartementen langs de Evenaar”, laat een ander weten. 

Openingstijden kermis

Hoe dan ook zal de kermis op Koningsdag plaatsvinden in het Europapark. Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 april wordt de kermis opgebouwd. Daarna zal de kermis op de volgende dagen en tijden open zijn:

  • vrijdag 21 april: 13:00 – 23:00 uur 
  • zaterdag 22 april: 12:00 – 23:00 uur 
  • zondag 23 april: 12:00 – 22:00 uur 
  • maandag 24 april: 13:00 – 22:00 uur 
  • dinsdag 25 april: 13:00 – 22:00 uur 
  • woensdag 26 april: 12:00 – 22:00 uur 
  • donderdag (Koningsdag) 27 april: 11:00 – 23:00 uur 

De gemeente vraagt mensen te voet of op de fiets te komen. Op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april 2023 wordt de kermis afgebouwd. De (sport)faciliteiten in het Europapark blijven tijdens de kermis gewoon bereikbaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 16:11

Opening buurtsportvereniging Kerk en Zanen

Op 3 juli vindt van 14:00 – 16:00 uur de opening van de buurtsportvereniging in Kerk en Zanen plaats. Een buurtsportvereniging is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. De vereniging wordt georganiseerd door en met inwoners in de wijk.

Werken vandaag 12:59

Vacatureoverzicht week 24: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Verkeer en vervoer vandaag 11:26

Onderhoudswerkzaamheden aan A12 en A20 in volle gang

Het grootschalige onderhoud aan de A12 en A20 is nu twee weken bezig. In juni wordt het wegdek vernieuwd tussen Nieuwerbrug aan den Rijn en Utrecht, en er wordt gewerkt aan viaducten en vangrails. Weggebruikers van Alphen aan den Rijn richting Utrecht dienen hier rekening mee te houden.   

Overige gisteren 16:38

Woonforte overhandigt cheque ter waarde van € 5.000 aan Participe

Op de Nationale Buitenspeeldag op de Burgemeester Bruins Slotsingel overhandigde Monique Brewster, directeur-bestuurder van Woonforte, een cheque van € 5.000 aan Participe voor het organiseren van sportactiviteiten voor jongeren in aandachtswijken. Participe en de jongerenwerkers zetten zich in voor deze kwetsbare groep binnen onze samenleving. Ook Woonforte vindt het belangrijk dat deze jongeren een waardevolle plek vinden in hun buurt.

Advertorial Kinderen gisteren 12:48

Romeinse dag in het Alphense Stadshart

Op vrijdag 28 juni wordt het Alphense stadshart omgetoverd tot een levendig Romeins dorp, speciaal voor groepen van zowel jongeren als ouderen. Het programma biedt activiteiten zoals een speurtocht en Romeinse vaartochten, waardoor op een interactieve manier kennis gemaakt kan worden met de Romeinse geschiedenis van Alphen.