Josh Walet

Vanaf vrijdag weer Koningsdagkermis in het Europark

Vorig jaar stond de Koningsdagkermis voor de eerste keer in het Europapark in Kerk en Zanen. Omdat dit volgens de gemeente een geschikte locatie is zal de kermis dit jaar opnieuw plaatsvinden in het Europapark. Deze zal vrijdag 21 april beginnen.

In januari werd bekendgemaakt dat de kermis op Koningsdag definitief in het Europapark plaats zal vinden. "De locatie is heel geschikt, want in de omgeving wonen veel gezinnen met kinderen", zegt burgemeester Liesbeth Spies. "Het Europapark bevalt goed, er waren ook relatief weinig klachten." De klachten die de gemeente toen kreeg gingen over de plaatsing van een aantal grote attracties.

Niet iedereen is het echter eens met de nieuwe locatie. Zo vinden bewoners dat een kermis als deze in het Alphense centrum hoort, niet in een woonwijk. “Verhuis ik richting centrum voor de reuring, komt de reuring niet meer terug.” Ook menig bewoner van Kerk en Zanen is niet blij met het Europapark als locatie voor de Koningsdagkermis. “Om te janken”, schrijft een bewoner op Facebook. “Houd het in het Europapark en niet op de straat voor de appartementen langs de Evenaar”, laat een ander weten. 

Openingstijden kermis

Hoe dan ook zal de kermis op Koningsdag plaatsvinden in het Europapark. Van dinsdag 18 tot en met vrijdag 21 april wordt de kermis opgebouwd. Daarna zal de kermis op de volgende dagen en tijden open zijn:

  • vrijdag 21 april: 13:00 – 23:00 uur 
  • zaterdag 22 april: 12:00 – 23:00 uur 
  • zondag 23 april: 12:00 – 22:00 uur 
  • maandag 24 april: 13:00 – 22:00 uur 
  • dinsdag 25 april: 13:00 – 22:00 uur 
  • woensdag 26 april: 12:00 – 22:00 uur 
  • donderdag (Koningsdag) 27 april: 11:00 – 23:00 uur 

De gemeente vraagt mensen te voet of op de fiets te komen. Op vrijdag 28 april en zaterdag 29 april 2023 wordt de kermis afgebouwd. De (sport)faciliteiten in het Europapark blijven tijdens de kermis gewoon bereikbaar.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 17:06

Doe mee! Win twee tickets voor de Alphense Oktoberfeesten

Eén groot feest! Op 6 en 7 oktober vinden de Alphense Oktoberfeesten plaats. Heb jij nog geen kaartjes bemachtigd? Niet getreurd. Alphens.nl mag twee tickets weggeven voor de vrijdagavond van de Oktoberfeesten.

Film vandaag 16:14

Alphense Kylian de Pagter (17) te zien in bioscoopfilm

Kylian (17) uit Alphen aan den Rijn heeft al jong zijn passie gevonden: toneelspelen. Heel Nederland heeft hem al kunnen zien in de televisieserie De verschrikkelijke jaren tachtig. Vanaf 21 september is de Alphenaar ook te zien in de bioscoopfilm Toen we van de Duitsers verloren.

Blog Sport vandaag 15:23

Iedereen gaat weer voetballen

Ook de clubs in de lagere klassen beginnen komend weekeinde aan de competitie 2023 / 2024. Alphia ontvangt zaterdag SVC’08 en Alphen gaat in Sassenheim voetballen tegen Teylingen, een club die wel eens tot de titelfavorieten kan gaan behoren.