De Thermen2

Voorrondes NK Watervoetbal in Alphen

Op dinsdag 22 oktober (herfstvakantie) vindt in zwembad AquaRijn een officiële voorronde voor het NK-Watervoetbal plaats. Teams uit heel Nederland komen naar Alphen aan den Rijn om mee te doen aan het NK.  

Het speelveld bij het NK Watervoetbal is ongeveer 15 bij 11 meter, daarin staan twee waterpolodoeltjes en de bal is zo’n 45 cm in doorsnede. Jongens en meisjes spelen samen. Door het laagje water van 15 cm op het ‘veld’ moet je meer kracht zetten bij rennen en schoppen. Daarnaast heeft watervoetbal geen vaste keeper.

Elke wedstrijd duurt 8 minuten. Het toernooi is voor iedereen die geboren is tussen 2007 en 2010. Teams kunnen zich opgeven tot 14 oktober. Teams bestaande uit 4 tot 6 personen kunnen zich samen met een coach van minimaal 18 jaar opgeven via www.dethermen2.nl.

De winnaars plaatsen zich automatisch voor het vijfde Nederlands Kampioenschap watervoetbal op 27 december in Arnhem.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.