Alphens EV

Voorzitter golfbaan Zeegersloot weet van niets

De voorzitter van Golfcourse Zeegersloot, Jaap Molenaar, heeft met verbazing gelezen dat er problemen zijn rond het huurcontract met de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze meldt namelijk dat na jaren van onderhandelen over de inhoud van de huurovereenkomst de bal om te komen tot een actuele afspraak bij de golfbaan ligt.

Raadslid Henk Goes (PvdA) heeft in april en in mei artikel 40 vragen gesteld over de huurovereenkomst met de golfbaan. Het gaat om de openbare Park- en Heuvelbaan en om het oefenterrein. Over deze huurovereenkomst is sinds 2013 een verschil van mening tussen de stichting Golfcourse en de gemeente.

In de beantwoording van de vragen staat dat de stichting financiële stukken te laat inlevert, de overeenkomst uit 1986 niet wil wijzigen en dat de gemeente in 2018 de huur heeft opgezegd per 31 december 2020. De juridische stappen om tot ontruiming over te gaan worden echter niet doorgezet, dit is in maart aan de golfcourse gemeld.

De gemeenteraad heeft in 2013 onderzoeken laten doen naar de huurovereenkomst. De raad heeft vervolgens unaniem besloten dat er een transparante boekhouding moet komen, alsmede een meerjarig kader voor beheer en onderhoud van het gebied waarin de golfbanen liggen. Verder moet er een duidelijke verdeelsleutel zijn voor opbrengsten uit de openbare en de gesloten banen.

Molenaar meldt naar aanleiding van de publicaties op Alphens.nl dat de huurovereenkomst wel degelijk is verlengd: "Per brief van maart jongstleden heeft de gemeente Alphen aan den Rijn ons laten weten dat de Beheersovereenkomst weer met 10 (tien) jaar verlengd is tot 2031 en wil graag met ons spreken over de periode erna."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.