Wijkagenten Alphen Noord

Wijkagenten wandelen met inwoners tijdens avondklok: “Helemaal geslaagd en genoten”

Om in contact te blijven met buurtbewoners, bedachten de wijkagenten van Alphen Noord het idee om tijdens de avondklok mee te wandelen als inwoners hun hond uitlaten. Het was een geslaagde week vol mooie momenten. Als afsluiter gingen ze op pad met burgemeester Liesbeth Spies.

Het meewandelen tijdens het uitlaten van de hond stond al een tijdje op het wensenlijstje met ‘out of the box’ mogelijkheden van de wijkagenten van Alphen Noord. Toen half januari voor het eerst de avondklok werd ingevoerd en de straten daardoor na 21:00 uur nagenoeg uitgestorven zijn, vonden de wijkagenten het tijd om het plan in de praktijk te brengen.

Het is voor de wijkagenten een manier om erachter te komen wat er speelt in de wijk, zo legde wijkagent Stefan van Ellinkhuizen uit. “Dat stukje verbinding met de buurt willen we houden, ook in coronatijd. We bieden een luisterend oor, mensen kunnen bij ons even hun hart luchten. Het is een unieke kans om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met elkaar, zowel over de positieve als de negatieve dingen. En dat levert mooie gesprekken op.”

Geslaagde actie

En dat bleek een succes. Na de eerste wandeling volgden er nog veel meer wandelingen. Een van de bewoners die meeliep zegt daarover: “Zelfs ik vond het heel spannend om met twee agenten door de wijk te lopen, maar ze waren zo verschrikkelijk tof. De politie was altijd al mijn vriend(in), maar zij helemaal!” Niet alleen de inwoners zijn erg te spreken over de actie van de wijkagenten, ook de honden waren door het dolle heen. Zij kregen na afloop ook een speciale politiehalsband. “Nu kilometers verder kunnen wij zeggen dat het echt heel leuk was om te doen. We hebben genoten van de honden en alle gesprekken. Met de informatie gaan we zeker wat doen”, zegt Van Ellinkhuizen.

Burgemeester Liesbeth Spies, die de laatste ronde meeliep met haar hond Joep, is ook positief. “Als burgemeester hoor ik natuurlijk graag hoe de wijkagenten deze periode ervaren: wat gaat goed en waar lopen ze tegenaan? Ik kon de uitnodiging om tijdens de avondronde mee te lopen, samen met mijn hond Joep, daarom zeker waarderen”, laat Spies weten. Ze spreekt haar waardering uit voor de manier waarop de wijkagenten contact blijven zoeken met inwoners. “Het is mooi om te zien hoe de wijkagenten de verbinding met de wijk zoeken, en met hoeveel enthousiasme en energie zij hun werk doen.”

hond uitlaten wijkagenten burgemeester spies.jpeg


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de gemeente.

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.