Zijdekwartier architecten

Woonforte krijgt groen licht voor 135 nieuwe woningen voor senioren

Niets lijkt de bouw van de 135 nieuwe seniorenwoningen tussen de Magnoliastraat en Bosparkweg nog in de weg te staan. Woningcorporatie Woonforte laat weten dat er na de bestemmingsplanwijziging geen beroep is ingediend bij de Raad van State. “We kunnen door met de voorbereidingen volgens onze huidige planning”, aldus Woonforte.

Nieuwbouwproject

Het nieuwbouwproject gebeurt in twee fasen: fase 1 met 67 appartementen en fase 2 met 68 appartementen. De huidige bewoners van de 28 huurbungalows zijn al vanaf begin 2022 op zoek gegaan naar andere woonruimte.

Fase 1

Begin 2024 start Woonforte met het slopen van de 28 huurbungalows. Op dat terrein moet een woongebouw komen te staan met 67 seniorenwoningen. Woonforte verwacht dat die woningen, als alles mee zit, halverwege 2025 kunnen worden opgeleverd.

Fase 2

Als fase 1 klaar is, gaat Woonforte meteen door met fase 2. Deze begint met de sloop van het oude gebouw met 58 appartementen, om plaats te maken voor 68 nieuwe appartementen. Als alles volgens planning loopt, gaat de bouw van fase 2 van 68 appartementen begin 2026 van start.

"De huidige huurders van de (gesloopte) bungalows én de huurders van het appartementengebouw hebben eerste keus op het verhuizen naar de eerste fase van de nieuwbouw", laat Woonforte weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.