Zijdekwartier architecten

Woonforte krijgt groen licht voor 135 nieuwe woningen voor senioren

Niets lijkt de bouw van de 135 nieuwe seniorenwoningen tussen de Magnoliastraat en Bosparkweg nog in de weg te staan. Woningcorporatie Woonforte laat weten dat er na de bestemmingsplanwijziging geen beroep is ingediend bij de Raad van State. “We kunnen door met de voorbereidingen volgens onze huidige planning”, aldus Woonforte.

Nieuwbouwproject

Het nieuwbouwproject gebeurt in twee fasen: fase 1 met 67 appartementen en fase 2 met 68 appartementen. De huidige bewoners van de 28 huurbungalows zijn al vanaf begin 2022 op zoek gegaan naar andere woonruimte.

Fase 1

Begin 2024 start Woonforte met het slopen van de 28 huurbungalows. Op dat terrein moet een woongebouw komen te staan met 67 seniorenwoningen. Woonforte verwacht dat die woningen, als alles mee zit, halverwege 2025 kunnen worden opgeleverd.

Fase 2

Als fase 1 klaar is, gaat Woonforte meteen door met fase 2. Deze begint met de sloop van het oude gebouw met 58 appartementen, om plaats te maken voor 68 nieuwe appartementen. Als alles volgens planning loopt, gaat de bouw van fase 2 van 68 appartementen begin 2026 van start.

"De huidige huurders van de (gesloopte) bungalows én de huurders van het appartementengebouw hebben eerste keus op het verhuizen naar de eerste fase van de nieuwbouw", laat Woonforte weten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.