Vogelpark Avifauna

Een recordaantal flamingo’s in Avifauna

Eerder werd er al gesproken over een ware babyboom in het Alphense Vogelpark Avifauna. Maar inmiddels is de teller nog verder opgelopen.

Er zijn al vijfentwintig flamingo’s geboren en nog vijftien eieren te gaan. Een recordaantal voor Avifauna. In Avifauna leven de flamingo’s in een kolonie in de Cuba-volière. In de Cuba-volière zijn de flamingo’s op dit moment aanwezig in alle maten en kleuren. Van wit, naar grijs, naar roze, “een fantastisch gezicht” volgens Avifauna.

Vruchtbaar jaar

Het is dit jaar een vruchtbaar jaar bij Avifauna. Niet alleen werden er een recordaantal flamingo’s geboren, ook de ibissen en koereigers die in de Cuba-volière verblijven hebben veel jongen gekregen.  En in de Argentijnse Cerrado werden kleine mara’s geboren.

Helaas was er ook verdrietig nieuws dit seizoen. Een pasgeboren kiwi overleed en ook de jonge rode titi overleed onverwachts.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dierentuin (@vogelparkavifauna)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 15:51

Onderhoud aan de ruiterroute Zegersloot-Zuid

De gemeente Alphen aan den Rijn start maandag 10 oktober met onderhoudswerkzaamheden aan ruiterroute Zegersloot. Dit op aanvraag van veel verschillende partijen, waaronder hippisch centrum ‘Zeegersloot’.

Verkeer en vervoer gisteren 14:49

GO Sharing start met elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn

Deelvervoerbedrijf GO Sharing is vandaag begonnen met het plaatsen van 40 elektrische deelfietsen in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkreeg hier eerder een vergunning voor, naast het aanbieden van hun elektrische deelscooters. De e-bikes zijn bedoeld voor de actieve, kortere rit van A naar B, of als laatste vervoersmiddel naar de eindbestemming van een langere reis.

Advertorial Horeca gisteren 13:53

Wat maak je menu: Restaurant de Lelie in een nieuw jasje

Hét restaurant van Kerk en Zanen, Restaurant de Lelie, bestaat inmiddels al bijna dertig jaar. Sinds donderdag 29 september hebben zij een nieuwe menukaart. Maar wist je ook dat ze meer te bieden hebben dan alleen een avondje uiteten gaan?

Wonen en bouwen gisteren 12:59

Meedenken met wooncomplex in het Bospark

Zoals eerder aangegeven komt er een levendig en levensloopbestendig wooncomplex in het Bospark in Alphen aan den rijn. Het gaat om 120 appartementen voor senioren. Om het complex optimaal in te delen mogen mensen meedenken.