Josh Walet

Het nieuws van week 24 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van de samenwerking tussen Alphen en Vrij & Blij en de politie die actief flyert om het aantal fietsendiefstallen te verminderen, tot aan de ingetrokken waarschuwing bij de Zegerplas en een industriebrand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Nog een paar nachten slapen en dan is het zover. Dan bestaat Alphens.nl tien jaar. Als grootste online nieuwsplatform van Alphen brengen wij al sinds 22 juni 2011 het nieuws bij de Alphenaren. En wie jarig is, trakteert! Daarom pakken wij van 21 tot en met 25 juni groots uit met veel leuke verrassingen en prijzen

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat Alphens.nl en Vrij & Blij festival de handen ineenslaan. Dit jaar is Alphens.nl mediapartner van Vrij & Blij. Dit betekent een samenwerking voor alle communicatie naar de bezoekers toe. 

Goed nieuws voor de mensen die een baantje willen zwemmen bij de Zegerplas met deze zomerse temperaturen. De waarschuwing voor blauwalg bij de t-steiger is ingetrokken. Ook de waarschuwing van blauwalg bij het water bij de speelvijver van de Zegerplas is ingetrokken

De Alphense Jaarmarkt gaat door! Op woensdag 15 september zal de grootste jaarmarkt van Nederland, na een jaar afwezigheid, weer plaatsvinden.  

De komende zomerperiode besteedt de politie in Alphen aan den Rijn extra aandacht aan het voorkomen van fietsendiefstal. Door de afgelopen week actief te flyeren, wilden zij Alphenaren voorzien van tips om fietsendieven te slim af te zijn. 

Begin juni meldde Kinderboerderij Bospark al dat het rooster voor de hekwachters bijna compleet was. Nu laten ze weten dat het moment daar is: ook Kinderboerderij Bospark is vanaf deze week weer geopend voor bezoekers

Nieuws van de hulpdiensten 

Maandagochtend 14 juni heeft er een botsing plaatsgevonden op de Albert Schweitzerbrug in Alphen. Dit zorgde voor de nodige hinder, zowel voor wegverkeer als voor de scheepvaart.

Verkeer vanuit Alphen in de richting van Ter Aar en Langeraar had maandagochtend 14 juni te maken met de nodige verkeershinder. Dit was in verband met een ongeval. 

Dinsdagmiddag 15 juni werd er een melding gedaan van een brand op de Ondernemingsweg in Alphen. Brandweerlieden waren enige tijd bezig om de industriebrand te blussen. 

De bestuurder van een auto kreeg woensdag 16 juni de schrik van zijn leven. Terwijl de bestuurder met zijn auto over de President Kennedylaan reed, vloog de auto in brand

Ander nieuws 

Dinsdagmiddag 15 juni werd een Alphense vrouw de dupe van een babbeltruc. Hierbij is ze beroofd van haar ketting, haar trouwring en de trouwring van haar overleden man. 

Zondagavond 13 juni was in een bloedstollend duel tegen Oekraïne te zien hoe het Nederlands elftal in de 85ste minuut een overwinning uit het vuur sleepte. Bij het duel in de Johan Cruijff Arena mocht ook publiek aanwezig zijn, maar liefst 16.000 mensen. Alphenaar Evon Zevenbergen was een van de gelukkigen. Hij vertelde ons over zijn belevenis van het duel

Vaccinatiearts Marco, werkzaam bij GGD Hollands Midden, heeft vrijdag 11 juni voorlichting gegeven over coronavaccinatie bij moskee El-Fath in Alphen. Dit op verzoek van de moskee. 

De Alphense politieke partijen waren het deze week niet eens met het aangegeven onderzoeksgebied langs de N11 voor plaatsing van windturbines. Hoewel iedereen wel vindt dat duurzame energie belangrijk is, mag dat niet ten koste gaan van woongenot van inwoners, natuur en vruchtbare agrarische grond. 

Eén van de drie aanhangers van een complottheorie over een vermeend pedonetwerk zit vast in de Alphense gevangenis. Zaterdag is daar een groep mensen bijeengekomen om vrijlating van de man te eisen.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 17:48

ARC moet nacompetitie zien te ontwijken

Ondanks de 1-0 overwinning op Swift staat ARC nog steeds op een plek in de vierde divisie A die aan het eind van de reguliere competitie, over vier weken al, nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt. ARC is dan een zogenaamde herkanser.

Wonen en bouwen vandaag 15:37

Schitterend en duurzaam, dat moet de flat Lange Diamant worden!

Op woensdagmiddag 24 april kregen huurders van de flat Lange Diamant de kans om de plannen voor de nieuwe uitstraling van hun flat te bekijken. Woonforte zal in 2025 beginnen met een grootschalige renovatie van de lange flat aan de Diamantstraat, waarbij 166 appartementen verduurzaamd worden tot aan de Standaard. Daarnaast zal de flat een ingrijpende facelift ondergaan om klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Muziek vandaag 14:20

Meester Wim (79) gaat met pensioen na bijna zestig jaar gitaarles

Na bijna zestig jaar lang zijn passie voor muziek te hebben gedeeld met generaties leerlingen, neemt meester Wim, ook bekend als Wim Dekker, afscheid van het klaslokaal. En gaat hij op bijna tachtigjarige leeftijd welverdiend met pensioen. Voor velen van zijn voormalige leerlingen, met name die van basisschool de Sweelinck, is meester Wim een herkenbaar en geliefd gezicht, met zijn toewijding aan muzikale educatie.

Overige vandaag 13:47

Lintjesregen: zeventien Koninklijke onderscheidingen in Alphen aan den Rijn

Vandaag werden tijdens de jaarlijkse Lintjesregen in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn zeventien Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Burgemeester Liesbeth Spies heeft verschillende inwoners van Alphen aan den Rijn persoonlijk onderscheiden. De gebeurtenis was live te volgen via de website van de Gemeente.