Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Remko (48) zegt JA in de Horeca: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan”

Al bijna tien jaar werkt Remko (48) bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Althans, wel met een kleine tussenpauze. “Ik wilde een keer wat anders proberen, maar al snel voelde ik dat er iets ontbrak. Wat ik miste was de gezelligheid met de gasten. En dus besloot ik weer terug de horeca in te gaan.”

Van een kopje koffie met een taartje en een gezellige borrel tot aan een uitgebreide lunch en een heerlijk meergangendiner. “De menukaart van Brasserie de Alphense Burgemeester is echt voor iedereen: er is voor ieder wat wils en ook voor ieder budget. Met de lunch is de clubsandwich erg geliefd, maar gasten lopen ook weg met onze visgerechten. Mijn persoonlijke favoriet is de sliptong, en dan een eendenlever vooraf. Daar kan ik echt van genieten.”

Als Remko dit vertelt lopen er net een paar oudere gasten voorbij die lekker op het terras van de zon hebben genoten. “Tot de volgende keer”, zeggen ze terwijl ze het restaurant uitlopen. Remko glimlacht. “De Burgemeester is echt voor jong en oud. Er is geen doelgroep die hier niet komt. De hele dag door zie je andere mensen. Nu zijn er wat oudere dames, maar laatst kwamen twee vriendinnen van 9 jaar bij ons een taartje eten omdat één van hen jarig was. De jarige komt vaak bij De Burgemeester eten met haar familie. Speciaal voor haar verjaardag wilde ze bij ons een taartje komen eten. Hoe leuk is dat?”

Een echt horecahart

De horeca zit bij Remko in zijn bloed. Dat werd onlangs nog eens extra duidelijk. “Na de kerst besloot ik te stoppen bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Na jaren in de horeca gewerkt te hebben wilde ik een keer wat anders proberen. Toen ben ik in de fruitbranche aan de slag gegaan. Maar ik voelde al snel dat er iets miste. Tijdens een lunchafspraak met de eigenaren van De Burgemeester heb ik overwogen om weer terug te horeca in te gaan. Aan het eind schudden we elkaar de hand; ik zou terugkeren bij De Burgemeester.”

Op 1 april was het zover. Remko ging weer van start op zijn oude, vertrouwde plek (en nee, dat was geen grap). “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat is maar weer gebleken. Horeca is echt een gevoelsvak. Dat kwam pas goed bij me binnen toen ik weg was uit de horeca. Mijn hart ligt in deze branche. De eerste dag dat ik weer terug was, voelde het alsof ik nooit was weggeweest. Die gezelligheid met de gasten, wat had ik dát gemist”, glundert Remko. “Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn terugkeer!”

Eén team, één taak

Bij Brasserie de Alphense Burgemeester werkt iedereen even hard mee. Het motto is dan ook ‘één team, één taak’. “Dit gaat niet alleen op voor de luchtmacht, maar ook voor ons team. We werken met een stabiel team van ongeveer twintig mensen. En iedereen profiteert mee van de fooienpot, want we doen het tenslotte met elkaar. Dat is heel onze filosofie. Nieuwe medewerkers begeleiden we ook goed. We gooien niemand in het diepe, dat past niet bij ons. Dat maakt dat iedereen zich snel thuis voelt binnen ons team.”

De flexibiliteit van de werkgever speelt ook een grote rol bij de goede sfeer op de werkvloer. “Je krijgt niet alleen goede begeleiding. De eigenaren geven je de kans om je verder te ontwikkelen en je dingen eigen te maken. Ze denken ook met je mee. Niet alleen met doorgroeimogelijkheden, maar ook als je wat ouder wordt en minder wil gaan werken omdat het lichamelijk niet allemaal meer je-van-het is. Of als je meer tijd wil doorbrengen met je gezin. Alles is bespreekbaar”, vertelt Remko.

Nog een bonus als je werkt bij Brasserie de Alphense Burgemeester: “Werken in de bediening is bij ons een soort van vakantie. Je loopt de hele dag lekker op het grote terras van parasol naar parasol. En terwijl je de gasten bedient kun je ook nog eens bootjes kijken. Een ideale werkplek als je het mij vraagt. Tegen iedereen die een centje wil verdienen zeg ik dan ook: echt doen. Ik weet in ieder geval dat ik hier voorlopig niet meer weg ga. Zolang ik kan, blijf ik dit werk doen. Ik geniet er zoveel van!”

Remko zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij zijn nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Brasserie de Alphense Burgemeester. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-remko.png


Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.