Josh Walet

Stichting de Alphense Hondenbezitter doet niet mee met nieuw hondenspeelpark

Stichting de Alphense Hondenbezitter heeft jaren het hondenspeelpark bij de Steekterpoort beheerd. Dit was echter tijdelijk en er moest een nieuw plan komen voor de locatie aan het Goudse Rijpad. De Alphense Hondenbezitter laat weten niet mee te gaan in dit plan.

Afgewezen voorstel

De Alphense Hondenbezitter was duidelijk over haar voorkeur. “In de openbare variant zouden wij van alles moeten, maar kunnen en mogen we niets. Daar passen we als stichting voor.” Op 3 februari heeft de gemeente de twee genoemde opties afgewezen: volgens hen was de vervuiling en de veiligheid een grote uitdaging.

Ook de vraag wie het terrein gaat beheren was erg lastig. De gemeente heeft de Alphense Hondenbezitter en de verantwoordelijk wethouder Gert-Jan Schotanus gevraagd om een nieuw voorstel. "We gaan opnieuw met de Alphense Hondenbezitter om de tafel en we zullen ook andere hondenclubs bij de gesprekken betrekken”, zei Schotanus.

Beheerder

Het draagvlak voor het nieuwe plan werd getest door middel van een enquête. Uiteindelijk is een plan voor een deels beheerd, besloten, en een deel openbaar gebied. Een exploitant of beheerder wordt nu gezocht via een uitvraag waarbij partijen zich bij de gemeente kunnen melden met een goed doordacht beheersplan. Er wordt wel gevraagd om een oogje op het openbare terrein te houden.

“Na overleg met het bestuur is er besloten dat de Stichting niet gaat participeren in een nieuw hondenspeelpark”, laat de organisatie van de Alphense Hondenbezitter. “De wethouders van Nieuw Elan hebben twee jaar met mooie woorden het bestuur aan het lijntje gehouden. Wij zien de Gemeente Alphen aan den Rijn dan ook als een onbetrouwbare partner en hebben dan ook geen vertrouwen meer in hun woorden."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.