Uit Archief 2019 - Josh Walet

Alphense Jaarmarkt gaat definitief niet door, ook niet in aangepaste vorm

De organisatie van de Alphense Jaarmarkt heeft diverse alternatieve ideeën bekeken om de Alphense traditie dit jaar door te kunnen laten gaan, maar helaas is dit niet gelukt. De ideeën zijn gezien de huidige coronamaatregelen niet haalbaar.

Duizenden mensen lopen traditiegetrouw op de derde woensdag van september door Alphen voor de Alphense Jaarmarkt. Maar dit jaar loopt het allemaal anders vanwege de coronacrisis. Eerder kondigde de organisatie nog aan dat er werd gekeken naar alternatieve plannen, wat neerkwam op het organiseren van kleine locatie/plein-evenementen. Alphenaren werden opgeroepen om hier leuke ideeën voor in te sturen, maar nu laat de organisatie weten dat ook dit niet plaats zal vinden.

“Er is gekeken of het mogelijk was om een aangepast programma te maken waar er 1,5 meter afstand gehouden kon worden. Iedereen die ideeën heeft ingestuurd voor het aangepaste programma wordt bedankt, maar helaas is het dit jaar niet mogelijk om iets te realiseren door de gevolgen van de coronamaatregelen. De ideeën worden meegenomen voor volgend jaar als dat mogelijk is”, zo laat de organisatie weten. “Hopelijk kan iedereen volgend jaar, traditioneel op de derde woensdag van september, weer genieten van de Alphense Jaarmarkt!”

Voor de coronacrisis kondigde de organisatie van de Alphense Jaarmarkt nog aan dat ze dit jaar een nieuw concept zouden introduceren: Heel Alphen Danst. Het Thorbeckeplein zou omgetoverd worden tot een Dansplein, waar alle dansscholen uit Alphen hun moves konden laten zien. Ook zou 2020 het jaar zijn waarin van de Alphense Dagen een heuse Alphense Feestweek zou worden gemaakt. Maar door de coronacrisis werd in mei al besloten dat dit een jaar zou worden opgeschoven.

De kermis zal dit jaar in aangepaste vorm wel doorgaan. Een opluchting voor kermisexploitanten, want de geplande kermissen worden op veel plaatsen in Nederland afgelast.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:32

Gemeenteraadsvergadering donderdag 25 april

De Alphense gemeenteraad vergadert een keer in de maand. De meeste onderwerpen staan als hamerstuk op de agenda en worden niet besproken, omdat dit eerder tijdens een raadscommissievergadering is gebeurd en de politieke partijen het in grote meerderheid eens zijn. Hieronder een lijst met op donderdag 25 april genomen besluiten.

Overige vandaag 11:59

Nieuwe supermarkt geopend in Driehoorne: Food Lovers Lekker Makkelijk

Donderdag 25 april heeft Mark Vriezema samen met zijn gezin en medewerkers het stokje overgenomen van Anton van Rijn en zet daarmee dit mooie initiatief voort. Voor de bewoners van Driehoorne een fantastische winkel aan huis met zelfs de mogelijkheid om boodschappen te laten bezorgen.

Politiek vandaag 11:01

Raad wil meer Hbo-studenten als stagiair in Alphen

De Alphense gemeenteraad vindt dat er te weinig aandacht is voor het bieden van stageplekken en voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, inclusief gemeente, en het Hbo. Daarom heeft de raad een motie ingediend om een praktische manier te vinden om dit toch voor elkaar te krijgen.

Maatschappelijk vandaag 10:31

Nieuw 'Educatief Out of Art Museum' in Alphen aan den Rijn

Een uniek initiatief om kunst te ervaren en te waarderen, het Educatief Out of Art Museum, opende op 18 april in de Galerie & Kunstuitleen van Atelier Verfstreken. Het museum presenteert kunstwerken van kunstenaars met een verstandelijke beperking en biedt bezoekers de mogelijkheid om kunst op een interactieve manier te ontdekken en te beleven.

Advertorial Evenementen vandaag 09:15

Danjil op Sama Sama Maluku Festival

De in Alphen geboren Danjil Tuhumena is allang geen onbekende meer in onze regio. De carrière van Danjil begon als 3-jarige drummer in de familie band ‘The Family Song’. Na het veel te vroege overlijden van vader Marcus Tuhumena stopte The Family Song en is Danjil zijn muzikale weg blijven volgen.