Josh Walet

Hefbrug in Alphen voorlopig veilig

Op zondag 1 december heeft de provincie Zuid-Holland de Alphense hefbrug geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat de hefbrug voorlopig veilig is.

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat uit de inspectie is gebleken dat er wel roestplekken op de torens van de Alphense hefbrug aanwezig zijn, maar dat dit voorlopig geen kwaad zou kunnen. Met het gebruikelijke onderhoud moet de hefbrug de komende periode mee kunnen. Pas in 2026 is een groot onderhoud gepland aan de hefbrug, waarbij de roestplekken aangepakt kunnen worden.

Eerder bleek dat de hefbrug in Boskoop onveilig was, waardoor deze ongeveer 1,5 maand gesloten was voor verkeer en scheepvaart. Tijdens de inspectie van de Boskoopse hefbrug was ook roestvorming geconstateerd, maar dit ging gepaard met torens die jaren geleden niet verstevigd waren. Inmiddels is de Boskoopse hefbrug weer toegankelijk voor verkeer en scheepvaart.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.

Dronefotografie vandaag 14:32

Alphen vanuit de lucht: de Engelse landschapsstijl in het Alphense Bospark

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Deze week het Bospark, dat in de jaren ’30 werd aangelegd in het kader van werkverschaffing.

Alphense Zendmast vandaag 12:06

Alphense zendmast blauw en geel verlicht voor Alphen Samen Sterk

Zaterdagavond 8 mei is de Alphense zendmast verlicht voor Alphen Samen Sterk, de kledingactie die in het leven is geroepen om de door corona getroffen Alphense horecagelegenheden te steunen. De zendmast zal verlicht zijn in de kleuren blauw en geel, de kleuren van Alphen Samen Sterk.

Advertorial Winkels vandaag 10:58

Gek op wijn? Kom werken bij La Bodega '87!

Dé wijnspeciaalzaak en wijnbar van Alphen aan den Rijn, La Bodega ’87, is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij niet alleen een wijnliefhebber maar ook een (aankomend) kenner? Dan is Dennis misschien wel op zoek naar jou! La Bodega ’87 zoekt een allround medewerker die zich thuis voelt in een kleine organisatie.