Josh Walet

Hefbrug in Alphen voorlopig veilig

Op zondag 1 december heeft de provincie Zuid-Holland de Alphense hefbrug geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat de hefbrug voorlopig veilig is.

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat uit de inspectie is gebleken dat er wel roestplekken op de torens van de Alphense hefbrug aanwezig zijn, maar dat dit voorlopig geen kwaad zou kunnen. Met het gebruikelijke onderhoud moet de hefbrug de komende periode mee kunnen. Pas in 2026 is een groot onderhoud gepland aan de hefbrug, waarbij de roestplekken aangepakt kunnen worden.

Eerder bleek dat de hefbrug in Boskoop onveilig was, waardoor deze ongeveer 1,5 maand gesloten was voor verkeer en scheepvaart. Tijdens de inspectie van de Boskoopse hefbrug was ook roestvorming geconstateerd, maar dit ging gepaard met torens die jaren geleden niet verstevigd waren. Inmiddels is de Boskoopse hefbrug weer toegankelijk voor verkeer en scheepvaart.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Beleef Alphen vandaag 10:40

Beleef Alphen: stadswandeling Hoge Zijde

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: stadswandeling Hoge Zijde.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:51

Harsen? Dat kan voordelig met de Harsstrippenkaart van The Center of Beauty

Veel mensen besluiten in de zomervakantie of vlak voordat zij op vakantie gaan, om te gaan harsen. Dit met de gedachte dat zij dan ook meteen minimaal drie weken haarvrij zullen zijn. Maar, zo waarschuwt The Center of Beauty, dit is niet het geval. Waarom? Dat leggen ze uit.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Corona testlocatie in Alphen gaat opnieuw verhuizen

Geen tweede teststraat, maar wel een verhuizing. Dat staat de corona testlocatie in Alphen binnenkort te wachten. SO Retail groep van Schouten Olie BV stelt hiervoor een leegstaand pand beschikbaar.