Josh Walet

Hefbrug in Alphen voorlopig veilig

Op zondag 1 december heeft de provincie Zuid-Holland de Alphense hefbrug geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat de hefbrug voorlopig veilig is.

Een woordvoerder van de provincie laat weten dat uit de inspectie is gebleken dat er wel roestplekken op de torens van de Alphense hefbrug aanwezig zijn, maar dat dit voorlopig geen kwaad zou kunnen. Met het gebruikelijke onderhoud moet de hefbrug de komende periode mee kunnen. Pas in 2026 is een groot onderhoud gepland aan de hefbrug, waarbij de roestplekken aangepakt kunnen worden.

Eerder bleek dat de hefbrug in Boskoop onveilig was, waardoor deze ongeveer 1,5 maand gesloten was voor verkeer en scheepvaart. Tijdens de inspectie van de Boskoopse hefbrug was ook roestvorming geconstateerd, maar dit ging gepaard met torens die jaren geleden niet verstevigd waren. Inmiddels is de Boskoopse hefbrug weer toegankelijk voor verkeer en scheepvaart.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:23

Schot in het water voor ijsvorming

De gemeente Alphen aan den Rijn plaatst op donderdag 12 december een schot in het water bij het bruggetje in de Hooftstraat in Alphen. Hierdoor kan er deze winter mogelijk geschaatst worden.

Overige vandaag 12:01

Watertappunt op station Alphen aan den Rijn

De NS is al enige tijd bezig met het aanleggen van gratis watertappunten op stations in heel Nederland. Het watertappunt wordt volgende week op het station in Alphen geplaatst.

Advertorial Winkels vandaag 11:13

De beste sportschoenen voor jouw voeten

Twijfel jij welke sportschoenen het beste aan jouw voeten passen? Breng dan eens een bezoek aan Running & Walkingcenter in de Raadhuisstraat. Dan loop je gegarandeerd met het juiste paar schoenen naar buiten!

Sport vandaag 09:52

Blom fluit zijn laatste Europese wedstrijd

Op donderdag 12 december fluit arbiter Kevin Blom de Europa-League-wedstrijd Espanyol – CSKA Moskou. Het is de laatste internationale wedstrijd die Alphenaar Blom fluit.

Overige vandaag 09:04

Limousine Make-A-Wish gespot in Alphen

Op woensdag 11 december werd een limousine van Make-A-Wish gespot in de Raadhuisstraat in Alphen. De limousine stond in de straat geparkeerd omdat de Esports Game Arena een rol speelde bij het in vervulling laten gaan van een wens.