Werken gisteren 11:45

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 39

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Voorkeuren van bezoeker gisteren 09:11

Dansen: "Quality time" voor twee!

Dansen is plezier voor twee was jarenlang de slogan van de Nederlandse dansscholen. Het was in een tijd dat werkelijk iedereen wekelijks danslessen bezocht bij zo'n 500 dansscholen in het hele land, het was in een tijd dat de discomuziek letterlijk uit de radio schalde en dat je op vrijdagmiddag de Top-40 volgde voor de belangrijkste verschuivingen in de hitparade. Platen (vinyl) in singles en lp's gingen grif over de toonbank want je wilde die muziek ook echt graag in huis hebben.

Blog Opinie 29 sep. 2023 20:34

MINERVA Ongehinderd

Volgende week is er een evenement in het Alphense Stadshart. Op het Thorbeckeplein is een hindernisbaan ingericht met obstakels om het mensen die slecht zien, in rolstoelen zitten of met rollators lopen moeilijk te maken. Iedereen mag de uitdaging aangaan op donderdagmiddag 5 oktober.

Politiek 29 sep. 2023 18:13

Zorg over Lint Lagewaard en Landlustweg bij woningbouw in Gnephoek

De omwonenden van de groene Gnephoekpolder zijn zeer geïnteresseerd in de plannen voor woningbouw. Het Gnephoekberaad, Dorpsoverleg Koudekerk en Stichting Landschappelijk Lint Lagewaard en Landlustweg spraken in tijdens de commissievergadering van 28 september. Zij benadrukken allemaal de cultuurhistorische waarde van het Lint.

Politiek 29 sep. 2023 17:03

Sociaal plan voor woonwagenbewoners Marokkostraat

De gemeenteraad zal in haar vergadering van 12 oktober instemmen met een sociaal plan voor de woonwagenbewoners in de Marokkostraat. Al in 2018 is besloten dat de wagens moeten verhuizen, omdat er te grote verzakkingen zijn. Nu is een sociaal plan gemaakt om de bewoners te ondersteunen bij hun verhuizing.

Gemeente 29 sep. 2023 14:31

Gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunt 43 gedupeerden van toeslagenaffaire

De afgelopen jaren zijn veel families getroffen door de toeslagenaffaire, wat gezinnen onterecht duizenden euro's kostte en soms zelfs tot uithuisplaatsingen van kinderen leidde. In 2020 is de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen in het leven geroepen. De Gemeente roept gedupeerden echter op om zich niet alleen bij het UHT, maar ook bij hen aan te melden.

Overige 29 sep. 2023 13:16

Open dag de Hospicegroep in Alphen aan den Rijn

Op zaterdag 14 oktober viert de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg met een open dag. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in de warme omgeving van hun twee woonvoorzieningen en te ontdekken hoe hier liefdevolle zorg wordt geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Politiek 29 sep. 2023 10:42

Alphense politiek akkoord met Contourenplan Gnephoek

De politieke partijen spraken gisteren, donderdag 28 september, intensief over het Contourenplan Gnephoek. Dit plan wordt door de gemeenteraad op 12 oktober vastgesteld. De contouren zijn de grote lijnen voor de nieuwe woonwijk. Hierna pas worden een Masterplan en een participatieproces over het Masterplan gemaakt.

Advertorial Overige 29 sep. 2023 09:14

Veilig fietsen in het donker: gratis verlichtingscontrole op 7 oktober

Met de dagen die snel korter worden, is het tijd om extra aandacht te besteden aan fietsveiligheid. Een van de essentiële aspecten van veilig fietsen is goed werkende verlichting op je fiets. Om ervoor te zorgen dat alle fietsers in Alphen aan den Rijn veilig de weg op kunnen, organiseert VoorFietsen op zaterdag 7 oktober een gratis verlichtingscontrole.

Natuur, recreatie en reizen 28 sep. 2023 15:14

De ijzige dromen van Alphen: komt de langverwachte ijsbaan dan toch?

In de winter van 2024 staat eindelijk de realisatie van de langverwachte ijsbaan in Alphen op het programma. Het verlangen naar een eigen schaatslocatie was opgenomen in het huidige coalitieakkoord, maar sindsdien is er weinig vooruitgang geboekt op dit gebied. Nu lijkt er eindelijk beweging in te komen.

Advertorial Maatschappelijk 28 sep. 2023 14:03

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober

Buurthuis AquaRijn bruist in oktober. Naast de reguliere activiteiten zoals inloop koffiemorgens, de donderdagmiddaglunch en de schildermiddag zijn er in oktober een aantal bijzondere activiteiten voor de bewoners van Alphen Noord.

Sport 28 sep. 2023 11:35

Meld je aan voor de jongtalenten selectietest van DOS

Vind jij turnen ook het leukste wat er is? Dan is dit echt iets voor jou. Op zondag 1 oktober van 12:30 tot 14:30 uur organiseert DOS een jongtalenten selectietest. Ben jij geboren in 2016, 2017 of 2018 en ben jij altijd aan het klimmen en klauteren? Dan is dit misschien iets voor jou. Ben je iets ouder en heb je al wat turnervaring? Ook dan ben je van harte welkom!

Blog Sport 28 sep. 2023 10:23

Alphense Boys zakt door ondergrens

ARC verraste zaterdag met een 1-0 overwinning in Alkmaar tegen AFC’34. Yassin Kaabouni maakte de zo belangrijke treffer. Alphense Boys werd op eigen veld weggecounterd door Ter Leede.

Advertorial Gezondheid en welzijn 28 sep. 2023 09:11

Gezondheidsweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het Gezondheidsweekend op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 biedt Museumpark Archeon een unieke reis door de tijd waarin de geschiedenis van geneeskunde en uiterlijke verzorging centraal staat. Door het park heen nemen verschillende re-enactment groepen het publiek mee op een ontdekkingsreis door de historie van de medische wereld.

Politie en handhaving 27 sep. 2023 15:55

Politie waarschuwt tegen ‘Gossip Girl’ accounts in de Week Tegen Pesten

Deze week is het de Week Tegen Pesten. De Alphense politie stelt een chat open om over pesten te kunnen praten. Zeker nu er ook ‘Gossip Girl’ accounts door heel Nederland opduiken. Scholen in Alphen aan den Rijn waarschuwen leerlingen en ouders van dit fenomeen.