Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 17:14

Veelzijdige expositie Parkvilla-docenten

Een afwisselende expositie van bijna alle Parkvilla-docenten is tot en met 31 oktober te zien in de foyer van Parkvilla. Niet alleen schilderijen, maar ook textiele kunstwerken, beelden en foto’s geven een goed beeld wat Parkvilla in huis heeft.

Weer in Alphen gisteren 16:27

Code geel vanwege onweersbuien en hagel

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor meerdere provincies, waaronder de provincie Zuid-Holland. Dit omdat er vooral in het midden en zuiden vanmiddag enkele onweersbuien voorkomen, plaatselijk met hagel. 

Politiek gisteren 15:38

Alphen heeft financiële wind in de rug

Tegen de algemene trend in Nederland in gaat het goed met de gemeentelijke financiën in Alphen aan den Rijn. Dat meldt wethouder van financiën, Gert van den Ham. Dit komt door een aantal meevallers, maar vooral geldt: "Alphen heeft een lange traditie van geen gekke bokkesprongen maken".

Winactie Kunst en Cultuur gisteren 14:51

Win twee kaartjes voor Villa Française films bij Parkvilla

Frankrijk staat synoniem voor lekker eten en drinken, veel bezienswaardigheden en een rijke cultuur. De Franse manier van leven, daar kunnen we best wat van overnemen. Daarom organiseert Parkvilla 'Villa Française' op 1 en 2 oktober, met creatieve workshops, live muziek, een Frans buffet, kaas- en wijnproeverij en tal van Franse films. En daar kun jij twee tickets voor winnen!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 13:16

De positieve effecten van microdosing met truffels

De effecten van microdosen kunnen subtiel zijn. Het is belangrijk dat je bewust stilstaat bij je gevoel. "Als je voor het eerst gaat microdosen is het raadzaam om een dagboekje bij te houden. Maak voor jezelf een checklist", adviseert XtraPositive.

Cultuur gisteren 12:31

Uitreiking Soetlust, Kroniek van Rijnkade 11

Woensdagmiddag om 14:00 uur is bij restaurant Knøss aan de Rijnkade 12 in Alphen aan den Rijn de uitreiking van het eerste exemplaar van Soetlust, kroniek van Rijnkade 11.

Milieu en duurzaamheid gisteren 10:56

Picnic begint pilot voor glasinzameling in Alphen aan den Rijn

Waarom staat er statiegeld op bierflesjes maar niet op pindakaaspotten? Dit is een vraag die de afgelopen jaren steeds vaker gesteld wordt. Onlinesupermarkt Picnic zal vanaf deze maand tien weken lang alle glasverpakkingen van klanten in Alphen inzamelen, in samenwerking met PAKT.

Advertorial Sport gisteren 10:08

De week van ontmoeten en verbinden bij Buurten &Zo

Vrijdag 30 september tot en met vrijdag 7 oktober staat in het teken van de week van ontmoeten en verbinden. Een prachtig initiatief om mensen samen te brengen en in het sociale netwerk te stimuleren!

Advertorial Overige 27 sep. 2022 16:42

R van Hemert Schilderwerken: een begrip in Alphen aan den Rijn

Geen tijd om zelf te schilderen? De Alphense schilder Richard van Hemert neemt graag jouw werk uit handen. Naast particuliere woningen werkt R van Hemert Schilderwerken ook regelmatig voor grote bedrijven en VvE’s. En steeds meer klanten weten R van Hemert Schilderwerken met zijn team te vinden.

Onderwijs en opvang 27 sep. 2022 16:01

Kom techniek beleven en ervaren tijdens de eerste Techniek Tastbaar in Alphen aan den Rijn

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst?  Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen we te vaak de kans dat ze geïnteresseerd zijn om een opleiding in de techniek te gaan volgen.

Verkeer en vervoer 27 sep. 2022 12:02

Spoorbrug tussen Alphen en Gouda wordt in oktober definitief hersteld

Ruim vier jaar geleden kwam een vrachtschip in botsing met de spoorbrug bij Gouda, wat voor flink wat schade zorgde. De spoorbrug werd toen tijdelijk hersteld. In oktober vinden werkzaamheden plaats om de spoorbrug definitief te herstellen.

Politie en handhaving 27 sep. 2022 11:15

Beschonken bestuurder (36) rijdt in op woning

Vrijdagavond is een voertuig tegen een huis op de Gnephoek in Alphen aan den Rijn gereden. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben.

Maatschappelijk 26 sep. 2022 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.