Josh Walet

Het nieuws van week 18 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van Bevrijdingsdag en een recordaantal bezoekers op Alphens.nl tot aan burenruzies en eindelijk weer zwemmen in de buitenlucht. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

De week begon met het statement van de gemeente dat zij weinig gehoor aan ‘herstelplan horeca’ geven. Ook bleek dat tien jaar na het Ridderhofdrama meer dan honderd mensen nog altijd wachten op een schadevergoeding. Grapperhaus werd het vuur aan de schenen gelegd over deze kwestie. Alphens.nl kwam daarnaast zelf met een prachtig nieuwtje over het aantal bezoekers op de website. Maar liefst 484.776 mensen bezochten Alphens.nl vorig weekend, een record!

Week van de vrijheid 

Deze week stond natuurlijk in het teken van de vrijheid. Op 4 mei herdachten we alle oorlogsslachtoffers, waarbij Alphenaren nog moesten oppassen met hun vlaggen die halfstok hingen vanwege code geel. De meeste Alphenaren herdachten dit jaar vanuit huis, maar enkele Alphenaren kwamen naar het Burgemeester Visserpark om de oorlogsslachtoffers te herdenken.

Op 5 mei vierden Alphenaren de dag van de vrijheid. 76 jaar na de bevrijding ontstak burgemeester Liesbeth Spies traditiegetrouw het bevrijdingsvuur in het Burgemeester Visserpark. De dag van de vrijheid werd nog op bescheiden manier gevierd met een kleinschalige bevrijdingsrit met militaire voertuigen. Op 4 en 5 mei was de Alphense zendmast in rood, wit en blauw gekleurd

Politie 

Ook waren er in Alphen ook wat aanvaringen met de politie. Zo liep een burenruzie dusdanig uit de hand, dat twee buren elkaar aanvielen met verschillende objecten. Ook agenten kregen hierbij het een en ander te verduren. Zij werden bedreigd en geslagen.

Er was ook weer wat gedoe met de GO Sharing scooters. Zo werd een aantal van de scooters achtergelaten in het Heempark. Het probleem is dat het park niet onder het gebied valt waar de deelscooters geparkeerd mogen worden. GO Sharing heeft om deze reden de voertuigen dan ook geblokkeerd. De accounthouder kan een fikse boete van € 500 tegemoetzien. 

Sport 

In het Europapark in Alphen is woensdag 5 mei de eerste ambassadeur aangewezen in het kader van de European City of Sport, een titel die Alphen dit jaar toegewezen heeft gekregen. Wat betreft sportnieuws hebben Alphense voetbalverenigingen minder geluk. De plannen voor een Regio Cup gaan definitief niet door.

Ander nieuws 

De NPO is op zoek naar Alphense (edel)figuranten voor de serie Onze Straat

Deze week mochten wij het nieuws naar buiten brengen dat binnenkort een nieuwe winkel het licht ziet in de Julianastraat, waar tot voor kort Simon Lévelt was gevestigd. Agorá 40 zal hier zijn intrede doen. Ze zijn nog volop in verbouwing, maar het zal niet lang duren voordat zij de eerste klanten kunnen verwelkomen.

Boekhandel Haasbeek zal in de loop van het jaar de deuren openen in de Sint Jorisstraat in Alphen. De boekenwinkel zal zich vestigen in het voormalige pand van de Blokker. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.